Цей хруст зведе вас з розуму: фантастичний маринад для курячих крилець на грилі

Читать на русском
Автор
Будете готувати крильця тільки так
Будете готувати крильця тільки так. Фото prostoway

Цей маринад лишає м’ясо ніжним, але забезпечує хрумку скоринку

Літо — пора шашлику. Якщо ви вже смажили свинину у фантастичному маринаді, зверніть увагу і на інші види м’яса. Наприклад, на курячі крильця.

З цим соєво-гірчичним маринадом курятина так і тане у роті. Час маринування — мінімум дві години. Рецептом поділились на Lady.Day.

Інгредієнти:

  • Курячі крила (плічки) – 1,5 кілограма
  • Діжонська гірчиця – 2 столові ложки
  • Соєвий соус – 4 столові ложки
  • Цукор – 1 чайна ложка
  • Суміш спецій для м’яса – до смаку
  • Часник – 2 зубки
  • Свіжий тархун – до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Обираємо цілі крила або плечики — більші частини крила на кісточці. Висипаємо всю курятину у велику миску, заливаємо холодною водою і добре промиваємо все м’ясо. Можна зробити це кілька разів, а потім злити всю воду. М’ясо слід викласти на паперові рушнички — щоб просохло.
  2. Додаємо до миски з сухими крилами соєвий соус. Додаємо цукор та соєвий соус, спеції для курки, які вам подобаються. Перемішуємо все.
  3. Чистимо часник і нарізаємо його тонкими пластинками. Обриваємо листочки з гілочок тархуну. Додаємо все до курки, вимішуємо руками, щоб усе рівномірно розподілилося.
  4. Накриваємо миску кришкою і ставимо в холодильник. Вони повинні маринуватися від 2 годин до 12.
  5. Розпалюємо вугілля. Складаємо всі крила на решітку барбекюшниці. Викладаємо її на мангал. М’ясо слід часто перевертати та слідкувати за вогнем — він не повинен спалахувати.
  6. Вже за 20-30 хвилин маємо ніжне м’ясо з красивою хрумкою скоринкою. Ножем перевіряємо м’ясо біля кісток — якщо воно біленьке, наші курячі крила готові.

Це універсальний маринад не лише для крил, а й для інших частин м’яса. Приготуйте легкий салат — і можна приступати до трапези.