"Пухнасті" булочки з одного яйця: неймовірний бюджетний рецепт

Читать на русском
Автор
69318
Вони готуються навіть без духовки
Вони готуються навіть без духовки. Фото Бабусині рецепти

Жодного тривалого замішування тіста

Швидка випічка — те, що треба в сучасному світі, де немає часу годинами стояти на кухні. Якщо ви вже куштували смачні картопляники, зверніть увагу на цей рецепт "пухнастих" булочок.

Хоч вони й готуються без духовки, але виходять нереально пишними. Як їх робити, розповіли на порталі "Бабусині рецепти".

Інгредієнти:

  • сухі дріжджі – 9 г;
  • вода – 240 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 2 ч. л.;
  • ванільний цукор – 8 г;
  • цедра апельсина;
  • соняшникова олія – 3 ч. л.;
  • молоко – 150 мл;
  • борошно – 400 г;
  • розпушувач – 6 г;
  • сіль – ¼ ч. л.;
  • вершкове масло – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Сухі дріжджі розводимо у теплій (не гарячій) воді. В окрему миску розбиваємо яйце, додаємо ванільний та класичний цукор, а також цедру апельсина.
  2. Все змішуємо. Поступово вливаємо олію та молоко. Частинами вмішуємо просіяне борошно та розпушувач, солимо. Додаємо до дріжджів.
  3. Замішуємо тісто, в яке потрібно додати вершкове масло. Формуємо колобок з тіста і залишаємо його на пів години у теплому місці.
  4. Коли тісто піднялося, ділимо його на дві рівні частини, розкочуємо круглі пласти товщиною в 1 см. Коржики розділяємо на 8 трикутників як піцу.
  5. У сковороді розігріваємо трохи олії. Викладаємо трикутнички з тіста. Обсмажуємо їх на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.

Після приготування ще гарячі булочки посипаємо цукровою пудрою. Це ідеальний швидкий варіант до кави чи імбирного чаю.