Може зберігатися довго навіть без холодильника: як приготувати ковбасу за польським рецептом

Читать на русском
Автор
11658
Ковбаса в банку за польським рецептом — корисна заміна магазинної
Ковбаса в банку за польським рецептом — корисна заміна магазинної. Фото shuba.life

Святкова страва на кожен день

Ковбаса – це ніжний смак, приємний аромат та привабливий колір. Всі ці компоненти роблять закуску неймовірно апетитною.

Сьогодні ми приготуємо ковбасу у банках. Shuba розповідає, що у Польщі така закуска відома як kiełbasa w słoikach. Така закуска — довгоочікуваний "гість" на великі свята — наприклад, весілля. Готують її зі свинини (можна замінити на куряче або яловиче м’ясо) з додаванням цибулі, часнику, желатину та спецій. Завдяки нагріванню ковбаси всередині банки зберігати таку закуску можна кілька місяців без охолодження.

Як приготувати ковбасу в банках

Інгредієнти на 8 порцій:

  • свиняча черевина — 250 г;
  • свинячий нашийок — 250 г;
  • свиняча лопатка — 250 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник, зубчики — 4 шт.;
  • вода — 200 мл;
  • желатин — 50 г;
  • сіль — 15 г;
  • перець чорний мелений — 2 г;
  • приправа до м’яса – 5 г.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо помийте, наріжте шматками. Часник та цибулю очистіть, розріжте на кілька частин. Пропустіть все через м’ясорубку, додайте спеції, сіль, перець. Добре вимішайте та вибийте фарш. Відправте в холодильник на 6-8 годин.
  2. Воду нагрійте, розчиніть у ній желатин. Влийте розчин у м’ясо і швидко перемішайте.
  3. Розкладіть м’ясо в чисті стерилізовані півлітрові банки, заповнюючи їх на 3/4. Закрутіть кришки, поставте в каструлю з водою, що сягає майже горла банки, і кип’ятіть 70-80 хвилин.
  4. Отже, простерилізоване м’ясо можна зберігати місяць. Якщо потрібно зберігати довше, потрібно простерилізувати м’ясо 3 години.

Ковбаса в банках дуже добре поєднуватиметься зі свіжоспеченим хлібом. Також страва ідеально підійде до класичної яєчні.