Перевірений століттями рецепт: як приготувати полтавські галушки з куркою і шампіньйонами

Читать на русском
Автор
Галушки з куркою та грибами — давня українська страва
Галушки з куркою та грибами — давня українська страва. Фото znaj.ua

Страву можна подавати до супу чи борщу

Галушки – така ж традиційна страва української кухні, як червоний борщ та сало з часником. Так історично склалося, що їх асоціюють з Полтавою, де навіть є пам’ятник цій страві.

Щоб приготувати галушки з куркою та печерицями за рецептом Uaportal, вам знадобиться не так багато інгредієнтів. Але ця проста страва підкорить ваше серце, як, за легендою, колись підкорило серце Миколи Гоголя.

Як приготувати галушки з куркою та печерицями

Інгредієнти:

  • борошно — 3,5 склянки;
  • печериці різані – 300 г;
  • куряча грудка – 400 г;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • кефір — 0,5 л;
  • яйця – 2 шт.;
  • сода — 1 ч. л.;
  • сметана – 180 г;
  • вершкове масло – 30 г;
  • сіль, перець — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. У миску вилийте кефір, додайте соду, яйця та сіль, перемішайте. Невеликими порціями всипте просіяне борошно. Присипте стіл борошном, викладіть тісто і вимішайте. Тісто покладіть у миску і накрийте рушником.
  2. Наріжте цибулю кільцями і обсмажте. Дрібно наріжте грудку і додайте до цибулі. Печериці теж наріжте і викладіть до курки та цибулі. Додайте спеції.
  3. З тіста зробіть товсті ковбаски, наріжте порційними шматочками. Відваріть шматки тіста у підсоленій воді до підняття. Вийміть.
  4. Галушки покладіть в горщики та викладіть гриби з м’ясом зверху. Додайте вершкове масло, сметану і столову ложку води.
  5. Відправте галушки в розігріту до 200 ° C духовку на 20 хвилин.

Ви також отримаєте насолоду від вареників по-полтавськи. Спробуйте — і ви не пошкодуєте.