Один простий інгредієнт врятує варення: не забродить і не зацукриться

Читать на русском
Автор
35611
Це варто знати, якщо варите варення
Це варто знати, якщо варите варення. Фото Гола Правда

Врахуйте ці деталі при приготуванні

На прилавках та ринках з’являються ягоди. Це означає — не за горами час заготівлі варення. Ми писали, як зварити полуничне варення з цілими ягодами.

Приготувати варення — це один зі способів зберегти на зиму сезонні ягоди та фрукти. А щоб десерт добре зберігався, потрібно вже при приготуванні чітко дотримуватися рецепта та пропорцій. Про всі деталі розповідає FoodOboz.

Нерідко буває, що варення, закатане на зиму, починає бродити та цукритися. Є декілька причин цьому. Серед них:

  • порушення технологій приготування;
  • додавання великої кількості цукру;
  • неправильне зберігання;
  • використання неякісних кришок.

Щоб уникнути цього, досвідчені кулінари додають у варення лимонну кислоту. Це роблять за 5-10 хвилин до закінчення приготування десерту.

Інгредієнти:

  • полуниця – 1 кг
  • цукор – 1,2 кг
  • лимонна кислота – 1-2 г

Спосіб приготування:

  1. Ягоди очищаємо, миємо, просушуємо. Перекладаємо їх у велику миску і поступово додаємо цукор. Залишаємо ягоди у такому вигляді на 4-8 годин.
  2. Потім всю конструкцію ставимо на повільний вогонь. Помішуємо дерев'яною ложкою. У процесі варіння варення завжди з'являється піна. Її необхідно обов'язково знімати.
  3. Наприкінці варіння додаємо лимонну кислоту. Перемішуємо.

Готове варення розливаємо у стерилізовані банки. Закриваємо кришками за технологією.