Хіт полуничного сезону: рецепт пишних та корисних сирників із полуничним соусом

Читать на русском
Автор
523
Пишні сирники з полуничним соусом
Пишні сирники з полуничним соусом. Фото shuba.life

Ця смакота ще й малокалорійна

Хочете побалувати своїх рідних найсмачнішим десертом на сніданок? Приготуйте ароматні та апетитні сирники, які сподобаються і дітям, і дорослим.

Такі пишні сирники з полуничним соусом за рецептом Shuba ідеально підходять для солодкого сніданку. Це простий у приготуванні та смачний десерт. Смажені, а потім запечені в духовці, такі сирники виходять пишними та менш калорійними.

Як приготувати пишні сирники з полуничним соусом

Інгредієнти на 6 порцій:

  • сир кисломолочний — 400 г;
  • яйця — 1 шт.;
  • борошно пшеничне — 50 г;
  • манна крупа — 20 г;
  • цукор — 50 г;
  • цукор ванільний — 10 г;
  • масло вершкове — 80 г;
  • сметана — 100 г.
  • Для соусу:
  • полуниця – 300 г;
  • масло вершкове — 50 г;
  • цукор — 60 г.

Спосіб приготування:

  1. У миску покладіть сир, яйце, цукор, ванільний цукор і збийте блендером до однорідності. Додайте борошно, манну крупу і замісіть тісто.
  2. На посипаній мукою поверхні скотіть з тіста ковбаску і наріжте її шматочками шириною 2 см. Сформуйте круглі коржики.
  3. Розігрійте сковороду з маслом і обсмажте сирники з двох сторін, по 2 хвилини з кожної. Потім викладіть сирники на деко, застелене пергаментом. Запікайте 10 хвилин в розігрітій до 180°C духовці.
  4. Для соусу полуницю мийте і поріжте на шматочки. У сотейнику розтопіть олію, додайте шматочки полуниці та цукру. Готуйте на середньому вогні 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Потім дайте охолонути та подавайте з полуничним соусом та сметаною.

"Телеграф" раніше розповідав про чотири способи правильно помити полуницю. Так ви точно приберете всіх бактерій з ягоди.