Їсти будете всю зиму: перевірений рецепт маринованих помідорів

Читать на русском
Автор
Такі помідори взимку дуже виручать
Такі помідори взимку дуже виручать. Фото jisty.com.ua

Цей рецепт завжди виходить!

На сьогоднішній день існують сотні рецептів маринованих помідорів. Хтось додає в маринад гірчицю, хтось — насіння кропу. Є рецепти з додаванням меду, селери, кореня хрону і навіть соєвого соусу. Проте в основі всіх цих рецептів лежить старий, добрий та перевірений роками класичний рецепт.

Саме з таким рецептом ми із "СОДа" хочемо вас познайомити. Спробуйте – і ваші помідори вийдуть смачними та ароматними. Така закуска підійде до будь-якої страви.

Як замаринувати помідори на зиму без оцту

Інгредієнти:

  • помідори;
  • лавровий лист;
  • перець запашний;
  • листя чорної смородини.

Інгредієнти для маринаду:

  • 3 л води;
  • 100 г солі;
  • 450 г цукру;
  • 1 ч. л. лимонної кислоти.

Спосіб приготування:

  1. На дно кожної 3-х літрової банки покласти 2 лаврові листки, пару горошин перцю і 3-4 листочки чорної смородини. Потім щільно укласти помідори. Залити банки дати окропом постояти протягом 15-20 хвилин під кришками.
  2. Воду злити, знову закип’ятити, додати спеції для маринаду, дати ще хвилинку залишити і відразу залити помідори.
  3. Закотити банки, перевернути та укутати до охолодження.

Помідори виходять хрусткими, з натуральним ароматом та смаком. Вони чудово підійдуть до будь-яких страв.