Дуже простий рецепт: здивуйте близьких імбирним морозивом

Читать на русском
Автор
674
Дуже смачний десерт для любителів імбиру
Дуже смачний десерт для любителів імбиру. Фото smachno.ua

Прянощі надають десерту неймовірного присмаку

Ми розповідали, як готувати полуничне морозиво. Тепер ділимось незвичним рецептом десерту — з імбирем та лимонною цедрою.

Найкращий плюс домашнього морозива — ви точно знаєте, що туди поклали, і з яких продуктів воно приготоване. Рецептом поділились на Smachno.ua. З девайсів потрібен лише блендер.

Інгредієнти:

  • Молоко незбиране — 600 г
  • Цукор - 150 г
  • Яєчні жовтки — 6 шт
  • Борошно — 2 ч. л.
  • Корінь імбиру, тертий — 30 г
  • Цедра лимона — 1 ч.л.
  • М'ятний лікер — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. На дрібній тертці натираємо очищений корінь імбиру. Якщо лишаються волокна — вибираємо. Знімаємо цедру з лимона.
  2. Молоко ставимо на вогонь та доводимо до кипіння. Знімаємо. Додаємо в молоко імбир та лимонну цедру і залишаємо на 15-20 хвилин
  3. Проціджуємо молоко. Яєчні жовтки збиваємо з цукром до білого стану. Додаємо борошно і перемішуємо
  4. Змішуємо молоко з яєчними жовтками. Ставимо на водяну баню. Постійно помішуючи, нагріваємо до загусання і вимикаємо вогонь
  5. Додаємо м’ятний лікер і добре перемішуємо. Переливаємо в контейнер і даємо суміші охолонути.
  6. Коли морозиво добре загусне, але ще не замерзне повністю, дістаємо його. Треба збити масу блендером і покласти в холодильник ще на 1-2 години.

Дуже смачно при подачі таке морозиво посипати тертим шоколадом. Також ми розповідали, як готувати ніжне полуничне желе.