Розсіл — запорука печива, що хрумтить: випічка, від якої навряд чи хтось відмовиться
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1256
Двадцять хвилин — і гора солодощів на столі
Огірковий розсіл — не тільки один з методів боротися з похміллям, але і відмінна складова в тесті для смачного печива! У голодні 1990-го комусь спала на думку ідея використати розсіл з-під огірків для випікання печива. Воно замінює яйця, сметану та вершкове масло.
Таку солодку, хрумку та розсипчасту випічку за рецептом Shuba ми з вами та приготуємо. Розсіл підійде будь-який: від солоних огірків, від маринованих помідорів або овочів, смак його у випічці зовсім не відчувається. Можете урізноманітнити випічку родзинками, цукатами чи горішками.
Як приготувати печиво з огіркового розсолу
Інгредієнти на 8 порцій:
- огірковий розсіл — 1 склянка;
- борошно пшеничне — 3 склянки;
- олія соняшникова рафінована — 1 склянка;
- цукор — 1 склянка;
- кокосова стружка — 50 г.
Спосіб приготування:
- Змішайте в мисці розсіл, цукор, олію, борошно і половину кокосової стружки. Тісто не повинне прилипати до рук. Розкотіть тісто на присипаній мукою|борошном| поверхні товщиною 0,5 см.
- За допомогою фігурок виріжте заготовки печива. Можна скористатися звичайною склянкою.
- Перекладіть на застелений пергаментом лист і посипайте кокосовою стружкою, що залишилася.
- Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 5-10 хвилин|мінути|. Дістаньте, остудіть та подавайте.
А щоб випічка довго не черствіла, додайте туди один інгредієнт. Смачного!