Неймовірний хлібний квас: рецепт наших предків врятує від літньої спраги

Читать на русском
Автор
14865
Цей квас дуже просто готується
Цей квас дуже просто готується. Фото Depositphotos

Можна зробити одразу багато квасу та ласувати кілька днів

Освіжаючий квас, як і ягідне мохіто — ідеальний засіб полегшити спекотні дні. Мало хто знає, та його легко приготувати вдома.

Це дуже особливий напій — століттями наші предки варили його, аби сонце не здавалося таким надокучливим. Рецептом поділились на smachnonews.24tv.ua.

Інгредієнти:

  • 1,5 кілограма цілозернового хліба;
  • 5 літрів води;
  • 4 чайні ложки сухих дріжджів;
  • кілька ложок цукру;
  • родзинки до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Хліб (найсмачніше — цільнозерновий) нарізаємо скибочками та обсмажуємо в духовці. Готові грінки дрібнимо, заливаємо п’ятьма літрами теплої кип'яченої води. Додаємо дріжджі та цукор. Ретельно перемішуємо до розчинення цукру.
  2. Накриваємо і залишаємо в теплому місці. Час вистоювання — три дні.
  3. По завершенню шумування квас проціджуємо через дрібне сито (можна кілька разів). Розливаємо квас по пляшках. До смаку додаємо трохи митих родзинок. Закритий квас можна зберігати в холодильнику до 10 днів.

Цей освіжаючий напій приготувати дуже легко. Швидкість приготування квасу зазвичай залежить від температури. Чим вона вища — тим менший час витримки. (Тільки не лийте окріп — можуть загинути дріжджі). Чим більше ви будете витримувати квас – тим насиченішим буде його смак. Також ми розповідали, як готувати пишні оладки на кефірі.