Скільки не закатаєте — буде мало: неймовірна баклажанова закуска в банках

Автор
766
Це овочеве асорті будете їсти цілу зиму
Це овочеве асорті будете їсти цілу зиму. Фото Agromarket

Перевірений рецепт закрутки

Як тільки ви наїстеся закусок із баклажанів, час подумати й про заготовки на зиму. Тим паче, що баклажани в салатах і закрутках показують себе відмінно.

Пропонуємо приготувати на зиму смачне овочеве асорті. Воно виходить таке смачне, що скільки не закрий — буде мало.

Інгредієнти:

  • баклажани — 2 кг
  • цибуля — 250 г
  • солодкий перець — 250 г
  • часник — 1,5 крупні головки
  • кріп — великий пучок
  • гострий перець — 1 шт
  • оцет 9% – 8 ч. л.
  • сіль — 1.5 ст.л
  • цукор — 1 ст. л.
  • олія — 100 мл

Спосіб приготування:

  1. Баклажани очищаємо. Ріжемо грубими слайсами. Солимо, перемішуємо і залишаємо на годину-дві.
  2. Промиваємо і просушуємо на паперових рушничках. Обсмажуємо їх з обох боків до рум’яності на олії.
  3. Соломкою нарізаємо цибулю та солодкий перець, теж обсмажуємо. Ріжемо зелень та гострий перець, пропускаємо через прес часник. ї
  4. Змішуємо всі овочі. Додаємо сіль та цукор.
  5. Щільно втрамбовуємо у банки. Заливаємо сумішшю води та оцту.
  6. Накриваємо кришками, ставимо варитись у відро з водою. Кілька хвилин покипить — і закручуємо.

Банки остуджуємо при кімнатній температурі й ставимо на зберігання в підвал або комору. Також ми розповідали, як швидко приготувати смачне варення з полуниці.