Обережно: за вафельний рулет із желе за цим рецептом діти можуть побитися

Читать на русском
Автор
Приголомшливий вафельний рулет із желе
Приголомшливий вафельний рулет із желе. Фото filizhankakavu.com

Швидко, смачно та без метушні

Вафельний рулет — це десерт, знайомий багатьом з дитинства. Традиційно готують його з крекером та обов’язково доповнюють улюбленим желе. Такий рулет дуже простий у приготуванні та його зовсім не потрібно випікати.

Вафельний рулет із желе за рецептом "Філіжанка каві" першим зникатиме зі столу. Такий рулетик добре поєднує горіховий і шоколадний смак, а вишневий джем надає пікантності.

Як приготувати вафельний рулет із желе

Інгредієнти:

  • вафлі квадратні – 2 шт.;
  • желе вишневе – 1 упакування;
  • вода – 1,5 склянки.

Для маси з печивом:

  • крекер вершковий – 30 шт.;
  • молоко – 1 склянка;
  • какао — 2 ст.л.;
  • цукор – ½ склянки.

Для горіхової маси:

  • горіхи волоські – 50 г.;
  • олія – 100 г.;
  • молоко – 5 ст.л.;
  • цукрова пудра – ½ склянки.

Спосіб приготування:

  1. Желе розчиняємо у гарячій воді, залишаємо до загусання.
  2. Печиво перемелюємо. До молока додаємо цукор і какао, доводимо до кипіння, додаємо перемелений крекер, добре перемішуємо.
  3. Молоко доводимо до кипіння, додаємо перемелені горіхи, заважаємо і відставляємо до охолодження.
  4. Олію збиваємо з цукровою пудрою, додаємо охолоджені гріхи, ще раз збиваємо.
  5. Кожну вафлю змащуємо гарячою масою з печивом, щоб вафлі розм’якли, чекаємо доки маса охолоне, змащуємо горіхову масу.
  6. Желе нарізаємо смужками та викладаємо на край вафлі. Згортаємо рулети, обгортаємо їх фольгою та охолоджуємо в холодильнику. Після цього нарізаємо гострим ножем, гарячим ножем.

Раніше "Телеграф" ділився секретом, як швидко очистити волоські горіхи. Впевнені, вам ця порада буде доречною.