"Човники", з якими ви забудете про інші страви: фаршировані кабачки за цим рецептом зметуть за секунду

Читать на русском
Автор
65848
Незвичайні фаршировані кабачки
Незвичайні фаршировані кабачки. Фото jisty.com.ua

Такі "човники" піднімуть вам настрій на цілий день

Кабачок можна назвати одним із найуніверсальніших овочів. Його смажать, з кабачків готують ідеальні оладки, тушкують з іншими овочами та м’ясом у рагу, додають у салати, їдять сирим і роблять кабачкові "човники".

Спробуйте приготувати фаршировані кабачки за рецептом "Їсти" і переконайтеся, наскільки швидко вони зникнуть зі столу. Вийде напрочуд ніжно, соковито і дуже смачно.

Як приготувати кабачкові "човники"

Інгредієнти:

  • 4-5 невеликих молодих кабачків;
  • півкілограма м’ясного фаршу;
  • півсклянки сирого рису;
  • 2 цибулини;
  • 1 морквина;
  • 5-6 печериць;
  • півсклянки сметани;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 200 грамів твердого сиру
  • сіль, перець, спеції, зелень – на свій смак;
  • соняшникова олія – для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Рис зварити до готовності.
  2. Підсмажити дрібно нарізану цибулину, додати до неї потерту морквину, томатну пасту, сметану.
  3. Змішати фарш, рис, моркву з цибулею, подрібнені печериці, зелень, сіль, перець, ретельно перемішати.
  4. Кабачки розрізати вздовж, вибрати з них серцевину, посолити.
  5. Фаршем наповнити порожнини в кабачках, викласти на деко і зверху покласти натертий сир.
  6. Запікати фаршировані кабачки 25-30 хвилин в розігрітій духовці.

А ще з кабачків можна приготувати смачну намазку. Вона така проста в приготуванні, що впорається навіть дитина.