Сало в розсолі: як приготувати ідеальну закуску лише за п’ять хвилин
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 21736
Готуватись така закуска швидко, але з’їдається ще швидше
Якщо ви любите сало? Якщо ви готові до експериментів з улюбленим продуктом, не полінуйтеся приготувати сало в розсолі.
Таке смачне, ароматне, м’яке, з ароматними нотками сало стане в нагоді вам як ідеальна закуска, як доповнення до салатів, картопля або на бутербродах. "Домашние заготовки" рекомендують регулювати кількість солі відповідно до пори року заготівлі: влітку необхідно додавати 200 г на 1 літр води, а взимку цю кількість можна зменшити до 160-180 г.
Як приготувати сало в розсолі
Інгредієнти на 6 банок ємністю 1 л:
- вода – 2 л
- сіль – 400 г
- сало – 4 кг
Додатково до кожної банку:
- часник – 3 зубчики;
- лавровий лист – 1 шт.;
- перець чорний у зернах – кілька шт.;
- перець запашний у зернах – кілька шт.
Спосіб приготування:
- Підготуйте всі необхідні інгредієнти, вимийте, простерилізуйте та висушіть банки.
- У кожну підготовлену банку на дно покладіть очищені зубчики часнику, лавровий лист, кілька зерен чорного і запашного перцю.
- Для приготування маринаду налийте воду в каструлю, змішайте з сіллю, доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні кілька хвилин до розчинення кристалів солі.
- Сало наріжте порційними шматками і покладіть у банки.
- Залийте сало в банках гарячим розсолом, накрийте кришками, поставте на рушник або щільну тканину відповідного розміру каструлю. Залийте теплою водою на ¾ висоти банок.
- Каструлю з банками у воді поставте на плиту, на середньому вогні доведіть воду до кипіння, а потім зменшіть вогонь. При слабкому кипінні води стерилізуйте банки із салом 2 години.
- Вийміть банки з окропу, щільно закупоріть або закрутіть гвинтовими кришками і переверніть догори дном до повного охолодження.
- Після остигання приберіть банки із салом у розсолі на холод для постійного зберігання – у холодильник, підвал чи холодну комору, щоб жир розсолу та саме сало добре застигло.
Взимку це сало можна використовувати для приготування улюбленої закуски козаків – потопців. Спробуйте цю страву – і ви не пошкодуєте!