Сало в розсолі: як приготувати ідеальну закуску лише за п’ять хвилин

Читать на русском
Автор
21736
Сало в розсолі стане улюбленою закускою всієї родини
Сало в розсолі стане улюбленою закускою всієї родини. Фото konservacija.com

Готуватись така закуска швидко, але з’їдається ще швидше

Якщо ви любите сало? Якщо ви готові до експериментів з улюбленим продуктом, не полінуйтеся приготувати сало в розсолі.

Таке смачне, ароматне, м’яке, з ароматними нотками сало стане в нагоді вам як ідеальна закуска, як доповнення до салатів, картопля або на бутербродах. "Домашние заготовки" рекомендують регулювати кількість солі відповідно до пори року заготівлі: влітку необхідно додавати 200 г на 1 літр води, а взимку цю кількість можна зменшити до 160-180 г.

Як приготувати сало в розсолі

Інгредієнти на 6 банок ємністю 1 л:

  • вода – 2 л
  • сіль – 400 г
  • сало – 4 кг

Додатково до кожної банку:

  • часник – 3 зубчики;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • перець чорний у зернах – кілька шт.;
  • перець запашний у зернах – кілька шт.

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти, вимийте, простерилізуйте та висушіть банки.
  2. У кожну підготовлену банку на дно покладіть очищені зубчики часнику, лавровий лист, кілька зерен чорного і запашного перцю.
  3. Для приготування маринаду налийте воду в каструлю, змішайте з сіллю, доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні кілька хвилин до розчинення кристалів солі.
  4. Сало наріжте порційними шматками і покладіть у банки.
  5. Залийте сало в банках гарячим розсолом, накрийте кришками, поставте на рушник або щільну тканину відповідного розміру каструлю. Залийте теплою водою на ¾ висоти банок.
  6. Каструлю з банками у воді поставте на плиту, на середньому вогні доведіть воду до кипіння, а потім зменшіть вогонь. При слабкому кипінні води стерилізуйте банки із салом 2 години.
  7. Вийміть банки з окропу, щільно закупоріть або закрутіть гвинтовими кришками і переверніть догори дном до повного охолодження.
  8. Після остигання приберіть банки із салом у розсолі на холод для постійного зберігання – у холодильник, підвал чи холодну комору, щоб жир розсолу та саме сало добре застигло.

Взимку це сало можна використовувати для приготування улюбленої закуски козаків – потопців. Спробуйте цю страву – і ви не пошкодуєте!