Заготовка, яку зметуть зі столу за секунду: фантастичний маринований перець

Читать на русском
Автор
947
Рецепт смачної заготовки
Рецепт смачної заготовки. Фото ТСН

Спробуйте — інших рецептів шукати не будете

Ми розповідали, як закривати неймовірне овочеве асорті на зиму. Тепер ділимось рецептом консервованого перцю.

Соковитий м’ясистий маринований перець стане справжньою знахідкою, адже його можна додати до багатьох страв – плову, картопляного пюре, каш. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".

Інгредієнти:

  • 1,5 кг болгарського перцю
  • 100 мл олії
  • 60 мл лимонного соку
  • по чайній ложці солі й цукру
  • 8-10 горошин чорного перцю
  • лаврове листя

Спосіб приготування:

  1. Перець викладаємо на деко, запікаємо в розігрітій до 220 градусів духовці 40 хв. З охолодженого перцю знімаємо шкірочку, видаляємо насіння. Якщо виділився сік — зливаємо його окремо.
  2. Перець довільно нарізаємо. Викладаємо його в стерилізовані банки, залишивши місце для маринаду. Кладемо кілька горошин чорного перцю й лавровий листок.
  3. Додаємо до соку з перців лимонний сік, олію, сіль і цукор. Перемішуємо до повного розчинення кристаликів. Акуратно за допомогою столової ложки заливаємо банки з перцем духмяним маринадом, не доходячи до краю банки 1 см.
  4. Банки ставимо у каструлю з тканинною серветкою на дні. Наливаємо холодної води по плічка банок. Прикриваємо кришками. Варимо 15 хв від початку кипіння. Опісля закручуємо й перевертаємо.

Заготовка зберігається в темному прохолодному місці. Також ми розповідали, як закривати "Помідори під снігом".