Найпростіше солоденьке: готуємо десертну ковбаску

Читать на русском
Автор
5788
Обов’язково повторіть цю страву
Обов’язково повторіть цю страву. Фото helgacheese.com

Всі ми пам’ятаємо цей десерт

Ми розповідали, як готувати печиво на майонезі. Ще один рецепт з дитинства — солодка ковбаска.

Цей десерт ідеальний, коли немає часу, але солоденького хочеться. Ділимось класичним рецептом. З девайсів знадобиться блендер, але, якщо заморочитись, можна обійтись і без нього.

Інгредієнти:

  • Волоські горіхи — 70 г
  • Мед — 50-70 г
  • Пісочне печиво — 300 г
  • Вершкове масло — 200 г
  • Какао — 3 столові ложки
  • Молоко – 5 столових ложок

Спосіб приготування:

  1. У блендер викладаємо печиво, перемелюємо його до крихти. Викладаємо у миску, де будемо замішувати масу.
  2. Чистимо та подрібнюємо волоські горіхи. Додаємо до печива.
  3. У невелику каструлю висипаємо порошок какао та виливаємо молоко. Змішуємо. Ставимо на маленький вогонь і готуємо, постійно помішуючи.
  4. Додаємо вершкове масло та мед. Перемішуємо до розплавлення.
  5. Гарячу суміш виливаємо у подрібнене печиво з горіхами. Перемішуємо.
  6. Масу викладаємо на харчову плівку та загортаємо в ковбаску. Можна обійтись без плівки — скласти, утрамбовуючи у силіконові форми тощо. Забираємо в холодильник мінімум на три години.

Ковбаска виходить смачна, з ніжною текстурою. Це зручний варіант, якщо хочеться солоденького, а ні часу, ні сил на повноцінні торти не вистачає.