Просто змішайте кефір та сир: гору сирних паличок за цим рецептом приготуєте за 10 хвилин

Читать на русском
Автор
81321
Близькі будуть просити лише ці сирні палички
Близькі будуть просити лише ці сирні палички. Фото odnaminyta.com

Такі палички вийдуть хрусткими зовні, ніжні всередині

Сирні палички – універсальна страва. Її можна подати з будь-яким соусом, або як додаток до перших страв. Це повноцінний сніданок і гарна закуска під фільм.

Сирні палички за рецептом "1 хвилина" полюблять усі: ви – за простоту приготування, а решта – за хрускіт. Такі кришталики з легкістю замінять менш корисні магазинні чипси та сухарики.

Як приготувати сирні палички

Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;
  • сіль -1 ч. л;
  • цукор – 1 ч.л;
  • яйця – 2 шт.;
  • сир твердий – 100 г;
  • петрушка – 10 г;
  • борошно — 450 г;
  • розпушувач тіста – 10 г;
  • рафінована олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. У велику миску вбиваємо 2 яйця, додайте сіль та цукор і добре перемішуємо. Додаємо кефір і знову ретельно розмішуємо. Твердий сир натираємо на невеликій тертці та додаємо в яєчно-кефірну масу, ретельно перемішуємо. За бажанням можна додати дрібно нарізану зелень.
  2. Всипаємо просіяне борошно і розпушувач тіста. Замішуємо тісто. Воно має вийти м’яким та еластичним, але не липнуло до рук.
  3. Розкочуємо тісто в пласт 5 мм. Розрізаємо пласт тіста на палички шириною 1 см та довжиною 6-8 см.
  4. Обсмажуємо палички у великій кількості розпеченої олії до золотистості. Викладаємо на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.

Сирні палички найкраще подавати із сирним соусом. Смачного!