Варення, як золотий мармелад: як приготувати густу заготовку з черешень

Читать на русском
Автор
826
Така заготовка буде тішити всю зиму
Така заготовка буде тішити всю зиму. Фото 24 канал

Дуже смачне варення

Ми розповідали, як готувати смачне полуничне варення. Тепер ділимось секретами приготування заготовки з черешень.

Для того, щоб приготувати густе варення, в якому буде ложка стояти, треба взяти всього лише два продукти — черешню та цукор. Як його варити, розповіли на порталі ProstoWay.

Інгредієнти:

  • Черешня – 1000 г (без кісточок)
  • Цукор – 800 г

Спосіб приготування:

  1. Черешню миємо, видаляємо кісточки. Додаємо до ягід 1/3 частину цукру, перемішуємо та ставимо на вогонь у каструлі з товстим дном.
  2. Проварюємо до утворення сиропу. Його варто злити через друшляк. Потім такий сироп можна використати для компоту або ж приготувати желе.
  3. Ягоди повертаємо у каструлю для подальшого варіння. Всипаємо залишок цукру, перемішуємо і варимо впродовж 15 хвилин.
  4. Гаряче варення розкладаємо у стерилізовані банки й закручуємо стерильними кришечками. Перевертаємо їх, накриваємо рушником чи ковдрою і тримаємо в такому стані, поки варення не охолоне.

Густе варення з черешні зберігаємо у прохолодних умовах. Також ми ділились рецептом смачної кабачкової ікри.