Що любив пити Тарас Шевченко: як приготувати улюблений напій поета за два помахи руки

Читать на русском
Автор
8143
Навряд чи хтось відмовиться від такого чаю з ромом
Навряд чи хтось відмовиться від такого чаю з ромом. Фото shuba.life

Подайте цей напій до столу — і всі здивуються!

"Довгі вечори просиджували ми влітку на Хрещатику в саду, за чаєм. Нескінченні велися між нами розмови та суперечки. Шевченко випивав склянку за склянкою зі словами: "А всипте, будьте ласкаві, ще чаю!", — саме так розповідав історик Микола Костомаров про свої зустрічі із Тарасом Шевченком у Києві 1846 року.

Український поет Тарас Шевченко найбільше напоїв любив чай. У нього поет любив додавати ром, причому так, що його друзі жартували: мовляв, Тарас п’є не чай з ромом, а ром з чаєм. Особливо напій оточив поет на засланні та після цього пив до кінця життя. Разом з Shuba пропонуємо улюблений письменник рецепт чаю з ромом. Перечитайте вірші Тараса Шевченка під його улюблений напій.

Як приготувати чай з ромом

Інгредієнти:

  • чай чорний – 1 ч. л.;
  • окріп – 150 мл;
  • ром — 30 мл;
  • мед — за смаком;
  • кориця, палички — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Заваріть чай у чашці чи склянці для гарячих напоїв.
  2. Додайте ром і мед на смак (мед можна замінити цукром). Також можете покласти паличку кориці. Подавайте гарячий напій.

Що ж до улюблених страв Тараса Шевченка, то найбільше він любив борщ із карасями. Спробуйте цю популярну в XIX столітті страву — можливо, вам сподобається.