М’ясо буде танути в роті: найпростіший маринад для шашлику зі свинини

Читать на русском
Автор
17148
Шашлик виходить дуже смачним, ніжним та соковитим
Шашлик виходить дуже смачним, ніжним та соковитим. Фото 24 канал

Секрети ідеально м’якого м’яса

Апетитний шашлик, ідеально приготований на свіжому повітрі — це найкраща літня страва. Мало хто посперечається, що найважливішою складовою у процесі приготування м’яса є маринад. Від нього залежать соковитість, смакові якості та аромат.

Шашлик зі свинини легко готувати — з цим справляться навіть аматори. Важливо ще й обрати гарний шматок м’яса — м’якого, в міру жирного. І підібрати маринад. ProstoWay поділився простим класичним маринадом для свинини.

Інгредієнти:

  • 2 кілограми свинини;
  • 200 мілілітрів питної води;
  • 100 мл 9-відсоткового оцту;
  • сіль — до смаку;
  • 2-3 цибулини;
  • спеції (підбираються до смаку, але до складу, як правило, входить чорний мелений перець, сушена або свіжа зелень).

Спосіб приготування:

  1. Беремо велику миску. Нарізаємо свинину шматочками середнього розміру. Очищуємо цибулини, нарізаємо їх великими кільцями та кладемо у чашку разом із м’ясом.
  2. Додаємо сіль та інші спеції. Добре перемішуємо.
  3. 100 мл 9% оцту розводимо у 200 мл води. Додаємо розчин до м’яса та перемішуємо. Вода з оцтом та сік, який почне віддавати м’ясо, повинні повністю покривати усі м’ясні шматочки у чашці.
  4. Прибираємо м’ясо маринуватися. При сильному дефіциті часу можна обійтися лише двома або трьома годинами. Але ідеальний за смаковими якостями шашлик повинен маринуватися 6-8 годин. В ідеалі — залишити м’ясо на всю ніч.

Такий шашлик виходить дуже м’яким та ніжним. Також ми ділились рецептом швидкого томатного соусу для шашлику.