Забудьте про хліб та картоплю: один безкоштовний інгредієнт зробить котлети неймовірними
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 37115
![Розповідаємо, що додати до котлеток](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/f2/731586e6-a1e524e9873a9b1e3cee2389ed6f6f27.jpg?v=4523_1)
Весь секрет — у правильному додаванні води
Ідеальні соковиті котлети — це мета багатьох кулінарів. У пошуках рецепта особливо смачних котлет часто використовуються різні техніки та секретні інгредієнти, якими діляться досвідчені кухарі. Приміром, турецькі кухарі використовують цікаву начинку.
Багато рецептів передбачають додавання в м'ясну суміш додаткових інгредієнтів. Є один дивовижний прийом, який зробить ваші котлети соковитими без шкоди для насиченого смаку м'яса. Ukr.Media радить додавати у фарш воду.
Як додавати воду
Традиційно кухарі використовують хліб, картоплю, цибулю і жири. Це поліпшує текстуру і соковитість м'ясного фаршу, але ці добавки часто затьмарюють природний смак самого м'яса. Але варто додати гарячу воду до фаршу — так можна отримати ідеально соковиті котлети. Знадобиться всього 4 столові ложки окропу на кожен 1 кілограм фаршу.
Додайте до м'яса дуже гарячу воду й енергійно та швидко перемішайте ложкою до однорідності. Гаряча вода зробить м'ясну суміш липкою і не дасть котлетам розвалитися під час приготування.
Ви можете бути налаштовані скептично, але будьте впевнені — гаряча вода не зіпсує смак м'яса. Натомість вона посилить соковитість, не пригнічуючи природний смак. Це ефективний спосіб утримати вологу всередині м'яса. Також ми ділились рецептом соковитих мазуриків.