Жодних доставок: таку піцу за турецьким рецептом можна брати навіть на пікнік
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 14656
![Турецька піца врятує вас завжди](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/a/73/741fdcaa-565e30a83d267d6f5ff59274db57e73a.jpg?v=0644_1)
У блюді поєднується стільки різних смаків!
Навряд чи знайдеться людина, яка не любить піцу. Ця відома італійська страва підкорила серця багатьох. Рецептів піци безліч і сьогодні ми дізнаємося, як її готують у Туреччині.
Гарантуємо — вона приголомшить вас прямо з першого шматочка! Таку піцу можна брати навіть на пікнік — і вона легко замінить вам навіть шашлик. Та й готувати страву неймовірно просто: Shuba рекомендує використовувати готову основу для піци або охолоджене тісто для піци. А якщо ви любите оливки чи гриби, можна додати їх до страви перед випіканням.
Як приготувати м’ясну піцу по-турецьки
Інгредієнти на 8 порцій:
- м’ясний фарш — 250 г;
- тісто для піци — 2 шт.;
- оливкова олія — 1.5 ст. л.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- часник, зубчики — 2 шт.;
- перець червоний солодкий – 1 шт.;
- кмин мелений — 1/2 ч. л.;
- коріандр мелений — 1/2 ч. л.;
- перець чилі, порошок — 1/2 ч. л.;
- томати в’ялені в олії — 150 г;
- сир фета — 100 г;
- м’ята — 3 шт.
Спосіб приготування:
- Очистьте і подрібніть кубиками цибулю, дрібно наріжте часник. Очистьте від серцевини перець і наріжте півкільцями. Подрібніть в’ялені помідори та відкладіть у миску.
- Додайте цибулю та часник. Обсмажте в 1 ст. л. оливкової олії цибулю і часник. Додайте м’ясний фарш та солодкий перець, продовжуйте обсмажувати 5-8 хвилин.
- Злийте рідину, що з’явилася, додайте спеції, перемішайте і готуйте ще 3 хвилини.
- Викладіть на деко з пергаментом дві основи для піци або розгорніть тісто. Якщо у вас дві основи – розподіляйте начинку між ними.
- Викладіть в’ялені томати, залишивши межу 1-1,5 см по краях. Зверху викладіть суміш із фаршем, розкришіть сир і збризкайте оливковою олією. Випікайте піцу при 220 градусах 10-15 хвилин до золотистого кольору.
Подавайте піцу з листям свіжої м’яти. При подачі піци також використовуйте різноманітні соуси. Смачного.