Без борошна та випічки: найпростіший горіховий торт

Читать на русском
Автор
597
Підійде навіть для застілля
Підійде навіть для застілля. Фото shuba.life

Чудовий варіант солодкого до чаю

Нещодавно ми розповідали, як готувати торт "Три склянки". Наступний десерт ще простіший — адже його навіть випікати не доведеться.

Також у цьому торті немає борошна. Треба тільки приготувати крем, а решту інгредієнтів — подрібнити. Рецептом поділились на SHUBA.

Інгредієнти:

  • Хлібці — 100 г
  • Молоко — 500 мл
  • Цукор — 60 г
  • Яйця курячі — 2 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний — 60 г
  • Ваніль — 2 г
  • Масло вершкове — 50 г
  • Шоколад чорний — 50 г
  • Олія соняшникова рафінована — 1 ст. л.
  • Арахіс — 50 г

Спосіб приготування:

  1. Рисові хлібці подрібніть на шматочки по 2-3 см. Ви можете взяти будь-які інші хлібці.
  2. У сотейнику з товстим дном змішайте яйця, цукор, крохмаль і ванілін. Додайте половину молока і вінчиком перемішайте. Щойно маса стане однорідною і без грудочок — додайте другу половину молока і перемішайте.
  3. Поставте сотейник на середній вогонь і постійно помішуйте, щоб не утворювалися грудочки. Щойно з’являться бульбашки — проваріть крем ще 10 секунд і знімайте з вогню.
  4. Відразу додайте вершкове масло і перемішайте до однорідності. Ще в гарячий крем відразу висипте поламані хлібці й усе добре перемішайте.
  5. Підготуйте роз’ємну форму, всередину покладіть пергамент, щоб легше було діставати торт. Викладіть суміш у форму і добре розрівняйте.
  6. Приготуйте глазур з горіхами. Арахіс чи інші горішки підсушіть на сухій сковороді, подім подрібніть, але не сильно.
  7. У придатну для мікрохвильовки миску подрібніть шоколад, додайте олію і розтопіть усе у мікрохвильовці чи на водяній бані.
  8. Додайте у суміш подрібнені горіхи, перемішайте і полийте зверху торт. Сховайте торт на 4-5 годин в холодильник, а краще на ніч застигати.

Торт виходить дуже смачним. Ідеально і до чаю, і до приходу гостей. Також ми розповідали, що робити, якщо варення не густішає.