Давня українська страва для ситного перекусу: неймовірні цибуляники

Читать на русском
Автор
35142
Ці оладки виходять надзвичайно ароматними та смачними
Ці оладки виходять надзвичайно ароматними та смачними. Фото Порадниця

Чудовий варіант сніданку

Ми розповідали, як готувати давній український десерт — соложеники. З солоних страв дуже популярними були цибулеві оладки.

Пишні та м’які оладки-пиріжки на кефірі із зеленою цибулею та яйцем готуються дуже просто. Вони не осідають і залишаються такими ж пухкими навіть після охолодження. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".

Інгредієнти:

  • 400 мл кефіру
  • 50 мл води
  • 2 яйця
  • 350 г борошна
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 чайна ложка солі (без гірки)
  • 4 варених яйця
  • 0,5 чайної ложки соди
  • 2 столові ложки олії (в тісто)
  • невеликий пучечок зеленої цибулі
  • олія (для смаження)

Спосіб приготування:

  1. Зелень дрібно січемо. Яйця нарізаємо маленькими кубиками. У каструльці змішуємо кефір і воду, перемішуємо, ставимо на слабкий вогонь.
  2. Трохи прогріваємо вміст, щоб був теплим. Завдяки теплому кефіру оладки будуть пишними. Знімаємо з вогню.
  3. Яйця для тіста трохи збиваємо з сіллю та цукром. Вливаємо теплий кефір із водою. Всипаємо борошно, ретельно перемішуємо — тісто має бути доволі густим, важко сповзати з ложки. Наприкінці додаємо соду, перемішуємо.
  4. Вливаємо олію, знову перемішуємо. Викладаємо до готового тіста цибулю та яйця, перемішуємо.
  5. Смажимо оладки в розігрітій олії на середньому вогні, щоб добре просмажилися. Вони мають бути золотавими з обох боків. Готові викладаємо на паперовий рушник.

Оладки виходять дуже ароматними. До них чудово підійде соус на основі йогурту.