П’яна курка: кращого рецепту шашлика не знайти

Читать на русском
Автор
658
Ідеальний маринад для курки
Ідеальний маринад для курки. Фото klopotenko.com

М’ясо виходить дуже соковитим та смачним

Ми ділились рецептом ідеального маринаду для свинини. Що ж до курятини, то для цього виду м’яса діють дещо інші правила.

Разом із порталом "Порадниця" радимо замаринувати курку в пиві. Пивний маринад додає курці неповторного смаку і ніжного хлібного аромату.

Інгредієнти:

  • 4 курячі грудки
  • 340 мл пива
  • 3 столові ложки олії
  • 3 столові ложки готової гірчиці
  • столова ложка меленої паприки
  • чайна ложка солі
  • 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 6 зубчиків часнику
  • цибулина

Спосіб приготування:

  1. Для маринаду змішати у мисці пиво з олією, гірчицею, паприкою, сіллю, перцем і подрібненим часником. Ретельно перемішати.
  2. Додати дрібно нарізану цибулю, перемішати руками, розминаючи часточки — щоб цибуля пустила сік.
  3. М’ясо нарізати на зручні шматочки. Скласти їх у пластиковий пакет, залити маринадом. Прибрати у холодильник мінімум на 6 год. (можна на добу).
  4. Розігріти гриль. Смажити куряче філе на грилі до готовності.

З цим маринадом м’ясо залишається соковитим всередині, з хрусткою скоринкою зовні. Також ми розповідали, як приготувати швидкий томатний соус до шашлику.