Цю назву ви точно запам’ятаєте: готуємо бабагануш – східну альтернативу кабачковій ікрі

Читать на русском
Автор
653
Східна баклажанна ікра — бабагануш Новина оновлена 15 липня 2023, 16:58
Східна баклажанна ікра — бабагануш. Фото recepty.24tv.ua

Смачний східний делікатес приготувати легко та просто

Бабагануш – це оригінальна закуска з баклажанів, яка чудово доповнить святковий та повсякденний стіл. По суті такий східний делікатес є альтернативою нашій баклажанній ікрі.

Ви не повірите, що баклажани можна так смачно приготувати. Ця неймовірна східна паста за рецептом "Мета" переверне ваше життя з ніг на голову. А готувати її настільки просто, що ви робитимете часто і із задоволенням!

Як приготувати бабагануш

Інгредієнти:

  • баклажани — 2 шт.;
  • часник — 1 головка;
  • паста тахіна — 3 ст. л.;
  • оливкова олія, паприка, сіль, перець — до свого смаку;
  • лимонний сік.

Спосіб приготування:

  1. Помити та порізати баклажани навпіл. Викласти їх на лист, застелений фольгою, і змастити оливковою олією.
  2. Окремо загорнути часник у фольгу та покласти біля баклажанів. Запікати овочі за температури 180 градусів 30-40 хвилин.
  3. Після запікання відокремити в овочах м’яку частину – її треба подрібнити ножем.
  4. У тарілці змішати подрібнені овочі, пасту тахіну, оливкову олію, лимонний сік, паприку, сіль та перець. Все ретельно перемішати. Бабагануш готовий.

Найкраще подавати страву з домашнім хлібом, вірменським лавашем чи питою. Вам також може сподобатися бабагануш із крекерами.