Проста корисна вечеря: екзотичний смак зі звичайнісіньких продуктів

Читать на русском
Автор
Запіканка виходить дуже смачною
Запіканка виходить дуже смачною. Фото shuba.life

Чудовий варіант ситної вечері або обіду

Ми розповідали, як готувати ситну запіканку з м’ясом. Та, якщо хочеться чогось легшого та незвичного, зверніть увагу на цей рецепт корисної страви з пшоном.

Пшоно — крупа, багата на крохмаль і поживні властивості, ідеальна для приготування здорових і легких страв. Вона також є натуральним загусником, тому запіканка добре триматиме форму. Якщо вам бракує м’яса, можна додати готової шинки. Рецептом поділились на порталі SHUBA.

Інгредієнти:

  • Пшоно — 150 г
  • Броколі — 300 г
  • Часник, зубчики — 2 шт.
  • Яйця курячі — 4 шт.
  • Фета — 120 г
  • Сіль, перець — до смаку
  • Масло вершкове — 20 г
  • Олія соняшникова — 20 г

Спосіб приготування:

  1. Пшоно промийте і варіть на маленькому вогні у 300 мл підсоленої води протягом 20 хвилин. Додайте вершкове масло і перемішайте. Потім дайте охолонути.
  2. Броколі промийте, розберіть на суцвіття і варіть їх у підсоленій воді кілька. Відкиньте на друшляк, і одразу занурте в холодну воду.
  3. Яйця збийте вінчиком з сіллю і перцем. Фету подрібніть виделкою. Часник очистьте і пропустіть через прес. Змішайте яєчну масу, фету, часник і сметану. Посоліть, поперчіть і перемішайте.
  4. Форму для запікання змастіть олією і рівним шаром розкладіть у ній пшоняну кашу. Зверху викладіть броколі і залийте яєчною масою. Запікайте при температурі 180°C 20-25 хвилин.

Страва виходить неймовірно смачною. Також ми розповідали, як готувати пивний маринад до курки.