Все, що треба — накидати у банку та закрутити: найпростіший компот з черешні на зиму

Читать на русском
Автор
Ідеально проста закрутка
Ідеально проста закрутка. Фото Сегодня

Чудова заготовка на зиму

Ми розповідали, як варити густе черешневе варення. Але це не єдине, що можна заготовити на зиму з цієї солодкої ягоди.

Разом із "24 каналом" радимо вам приготувати компот із черешні. Смачні, солодкі черешні, закриті в банку, призначені для того, щоб смакувати ними взимку. Компот, приготований за цим рецептом – це два в одному: соковиті ягоди та чудовий напій.

Інгредієнти:

  • черешні;
  • цукор (4 столові ложки на літрову банку);
  • вода.

Спосіб приготування:

  1. Черешні ретельно промийте, обсушіть і видаліть плодоніжки. Розкладіть плоди в стерилізовані літрові банки.
  2. У кожну банку додаємо по 4 столові ложки цукру. Черешні, засипані цукром, залийте теплою кип'яченою водою так, щоб вона їх покрила, і нещільно закрийте банки ошпареними підсушеними кришками.
  3. Пастеризуйте банки з черешнями: виставте їх в каструлю, вистелену тканиною. Залийте теплою водою на 3/4 висоти банки, доведіть до кипіння і з цього моменту пастеризуйте 20 – 25 хвилин на слабкому вогні.
  4. Після закінчення цього часу банки з вишнею дістаньте з каструлі, закрутіть кришками. Залиште остигати, перевернувши догори дном.

Коли охолонуть, не забудьте віднести в комору або інше прохолодне місце зберігання. Також ми розповідали, чим замінити парасольки кропу у консервації.