Все, що треба — накидати у банку та закрутити: найпростіший компот з черешні на зиму
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Чудова заготовка на зиму
Ми розповідали, як варити густе черешневе варення. Але це не єдине, що можна заготовити на зиму з цієї солодкої ягоди.
Разом із "24 каналом" радимо вам приготувати компот із черешні. Смачні, солодкі черешні, закриті в банку, призначені для того, щоб смакувати ними взимку. Компот, приготований за цим рецептом – це два в одному: соковиті ягоди та чудовий напій.
Інгредієнти:
- черешні;
- цукор (4 столові ложки на літрову банку);
- вода.
Спосіб приготування:
- Черешні ретельно промийте, обсушіть і видаліть плодоніжки. Розкладіть плоди в стерилізовані літрові банки.
- У кожну банку додаємо по 4 столові ложки цукру. Черешні, засипані цукром, залийте теплою кип'яченою водою так, щоб вона їх покрила, і нещільно закрийте банки ошпареними підсушеними кришками.
- Пастеризуйте банки з черешнями: виставте їх в каструлю, вистелену тканиною. Залийте теплою водою на 3/4 висоти банки, доведіть до кипіння і з цього моменту пастеризуйте 20 – 25 хвилин на слабкому вогні.
- Після закінчення цього часу банки з вишнею дістаньте з каструлі, закрутіть кришками. Залиште остигати, перевернувши догори дном.
Коли охолонуть, не забудьте віднести в комору або інше прохолодне місце зберігання. Також ми розповідали, чим замінити парасольки кропу у консервації.