Два яйця і трохи сиру: рецепт фантастичної бюджетної смакоти до чаю

Читать на русском
Автор
53801
Спечіть сочники, якщо хочеться смачненького
Спечіть сочники, якщо хочеться смачненького. Фото Портал "Пляшка"

Ідеально до чаю чи кави

Кисломолочний сир — незамінний продукт. Він і смачний, і ситний, і корисний. Якшо ви вже готували пишні сирники, зверніть увагу на цей рецепт сочників.

Вони виходять дуже ніжними й смачними. Ще й готуються просто. Рецептом поділились на порталі "Пляшка".

Інгредієнти:

  • 350 г борошна;
  • 150 г цукру (100 г для тіста+50 г для начинки);
  • 1 ч. лож. розпушувача;
  • 1 ч. лож. ванільного цукру;
  • 125 г сметани (100 г для тіста+25 г для начинки);
  • 100 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 0,2 ч. лож. солі;
  • 350 г м’якого сиру;
  • 2 ст.лож. крохмалю;
  • 2 ст.лож. молока;
  • 80 г родзинок.

Спосіб приготування:

  1. Борошно просійте крізь сито. Додайте сіль, ванільний цукор і розпушувач. Ретельно перемішайте і відставте вбік.
  2. У глибокій мисочці змішайте яйце з двома третинами цукру. Додайте вершкове масло і ретельно змішайте. Долийте 100 г сметани й знову мішайте, щоб вийшла однорідна маса.
  3. Змішайте суху й рідку основи та замісіть тісто. Місіть руками не менше 5 хвилин. Після цього ковбик із тіста складіть у целофан і відправте на одну годину до холодильника.
  4. Для начинки візьміть ще одне яйце, відділіть білок від жовтка. Білок змішайте з рештою цукру і збийте в пишну піну. Поступово додавайте сир, продовжуючи перемішувати. Потім вмішайте рештки сметани, крохмаль і родзинки.
  5. Коли тісто настоїться, дістаньте його з холодильника і викладіть на дошку, присипану борошном. Розімніть колобок тіста і розділіть на 12 частин. Кожну частинку розкатайте качалкою. Всередину викладайте по 1 ложці начинки, згортайте кружальце вдвоє і притискайте пальцями краї.
  6. Викладайте на деко, встелене пергаментом. Верх сочників змастіть жовтком. Розігрійте духовку до 200 градусів, поставте деко, температуру знизьте до 190 градусів і випікайте пів години.

Їсти сочники можна одразу, як спечуться. Також ми розповідали, як пекти смачний яблучний рулет.