Вам навіть варити не доведеться: три незвичайні способи приготування кукурудзи

Читать на русском
Автор
Варіння — не єдиний спосіб приготувати кукурудзу Новина оновлена 15 липня 2023, 16:18
Варіння — не єдиний спосіб приготувати кукурудзу. Фото tsn.ua

Смачно та неймовірно швидко!

В Україні вже починається сезон одного з найулюбленіших літніх ласощів – кукурудзи. Це найпростіший у приготуванні, але дуже цінний та корисний продукт. Її можна зварити, посмажити, зробити борошно, варити каші і навіть законсервувати на зиму.

А ви знали, що кукурудзу можна не лише довго варити на плиті? Разом з FoodOboz поділимося 3 найшвидшими, найпростішими і дуже незвичайними способами приготування молодої кукурудзи без варіння.

Гостра кукурудза у духовці

Це ідеальний варіант до м’яса як гарнір.

Інгредієнти:

  • молода кукурудза – 2-3 шт.;
  • сухий перець чилі – 1/2 ч. л.;
  • олія – 1-2 ст. л.;
  • вершкове масло – 50-80 г;
  • сіль — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Кукурудзу очистіть, качани поламайте або наріжте на 3-4 частини в залежності від розміру.
  2. Викладіть на деко, щедро змастіть сіллю і перцем, змастіть олією і відправте в духовку на 20 хвилин при 180°С.
  3. За 10 хвилин до готовності дістаньте кукурудзу і полийте розтопленим вершковим маслом і відправте у духовку.
  4. Перед подачею ще можна присолити до смаку.

Кукурудза на грилі

Інгредієнти:

  • молода кукурудза – 2-3 шт.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • паприка – 1 ст. л.;
  • вершкове масло – 50 г.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте паприку із сіллю, ретельно перемішайте.
  2. Розтопіть вершкове масло і додайте туди ж, перемішайте.
  3. Почистіть кукурудзу, за бажання поламайте навпіл, щедро змастіть гострим соусом.
  4. Викладіть на сітку і смажте близько 15 хвилин із двох сторін, переодично перевертаючи.
  5. Перед подачею ще можна присолити до смаку.

Кукурудза на мангалі в качанах

Це найпростіший і найшвидший спосіб приготування страви.

Інгредієнти:

  • кукурудза – 2-3 шт.;
  • вода – 1,5 л;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • вершкове масло – 50 г.

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці замочіть цілу, не очищену кукурудзу на 30 хвилин — так вона при жарінні залишиться дуже соковитою. Після закінчення часу — акуратно розгорніть листочки, але не рвіть.
  2. Розтопіть вершкове масло і акуратно змастіть кукурудзу. Потім листочки згорніть назад і перев’яжіть харчовою ниткою так, щоб вони в процесі приготування не розкрилися.
  3. Викладіть їх на мангал та запікайте близько 20-25 хвилин до повної готовності.

Кукурудза смачна як самостійна страва або як гарнір до улюбленої запеченої курки. Смачного!