Ідеальна страва для спекотного літа: готуємо незрівнянний холодний борщ

Читать на русском
Автор
600
Літній варіант традиційної страви — холодний освіжаючий борщ
Літній варіант традиційної страви — холодний освіжаючий борщ. Фото hochu.ua

Просто залийте овочі бульйоном

Якщо в спекотний день хочеться чогось холодного та освіжаючого, пропонуємо приготувати холодний традиційний борщ. Він готується зі свіжих сезонних овочів і збирається перед вживанням.

Такий літній холодний борщ за рецептом Рixelinform – чудовий варіант економити час на приготуванні літньої страви. Зголоднівши до вечері, можна просто дістати овочеву заготівлю з холодильника і залити охолодженим бульйоном. Саме така страва асоціюється зі спекотним літом та смаком свіжих сезонних овочів, зірваних на городі або куплених на ринку.

Як приготувати літній холодний борщ

Інгредієнти:

  • 500 г цибулі;
  • 500 г моркви;
  • 500 г помідорів;
  • 1 кг буряків;
  • 500 г болгарського перцю;
  • 2 ст. л. солі;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 1 шт. часнику;
  • 50 мл оцту (9%).

Спосіб приготування:

  1. Всі овочі потрібно помити та очистити від шкірки.
  2. Цибулю необхідно нарізати дрібними шматочками, моркву з буряком натерти на тертці, нарізати перець. Очищені від шкірки помідори та часник необхідно перетворити на пюре.
  3. Цибулю необхідно обсмажити на сковороді до золотистої скоринки, до неї додати морква. Сюди ж потрібно додати пюровані помідори, часник і тертий буряк.
  4. Овочі потрібно тушкувати 5-7 хвилин. Додати сіль, цукор, оцет, спеції та тушкувати на повільному вогні ще 20-25 хвилин.
  5. Готову та остиглу овочеву суміш потрібно перекласти в банки, закрити щільними кришками та зберігати в холодильнику. При необхідності овочі покласти в каструлю і залити кип’яченою водою чи бульйоном.

За бажання страву можна доповнити шинкою, ковбасками, зеленню і подавати з незвичайними потопцями. Смачного!