Відірватися вийде, коли закінчиться: рецепт приголомшливої консервованої кукурудзи

Читать на русском
Автор
Консервована кукурудза вдома
Консервована кукурудза вдома. Фото cesmak.info

Така кукурудза вийде анітрохи не гірше за магазинну.

Консервована кукурудза дуже смачний продукт. Її можна їсти як самостійну страву, додавати в салати або навіть улюблені котлети.

Якщо сумніваються як магазинна консервована кукурудза, то приготуйте її вдома. За рецептом "Це Смак" це дуже просто і набагато смачніше. Приготуйте її виключно з натуральних продуктів, тому можна не боятися давати її навіть дітям.

Як приготувати консервовану кукурудзу

Інгредієнти на 8 порцій:

  • кукурудза — 10 шт.;
  • червоний перець – 1 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яблучний оцет – 600 мл;
  • цукор – 225 г;
  • гірчиця – 1 ст. л.;
  • кмин — 1 ч. л.;
  • насіння селери – 0,5 ч. л.;
  • червоний перець мелений – 0,5 ч. л.;
  • сіль — 2 ч. л.;
  • чорний перець мелений – 0,5 ч. л.;
  • вода – 65 мл;
  • кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Налийте у велику каструлю воду, доведіть до кипіння. Відправте в каструлю кукурудзу, доведіть до кипіння та варіть 3 хвилини. Помістіть у миску з крижаною водою.
  2. Зріжте кукурудзяні зерна, поріжте кубиками цибулю та перець (гострий додавайте за бажанням). Складіть кукурудзу з овочами у миску.
  3. У велику каструлю налийте оцет, додайте цукор, гірчицю, кмин, селера, червоний перець, сіль та чорний перець. На середньому вогні доведіть до кипіння.
  4. Додайте кукурудзяну суміш і знову доведіть до кипіння. Варити на мінімальному вогні 12-15 хвилин. З появою піни знімайте її ложкою.
  5. Стерилізуйте банки та кришки.
  6. Змішайте кукурудзяний крохмаль із водою та додайте в каструлю. Розмішайте до повного розчинення і зробіть середній вогонь.
  7. Варіть часто помішуючи, доки маса не почне густіти, приблизно 5-7 хвилин.
  8. Перекладіть кукурудзяну суміш у банки, закрийте кришками. Дайте охолонути до кімнатної температури, потім заберіть у холодильник. Для тривалого зберігання сховайте у прохолодне місце.

До речі, кукурудзу законсервувати можна цілими качанами. Спробуйте — і ви закриватимете і так, і так.