Найпростіша сезонна випічка: кілька хвилин — і пиріг на столі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 33383
Ідеальний варіант до чаю чи кави
Ми розповідали, що додати на дно форми шарлотки, щоб випічка була особливо пишною. Тепер ділимось простий рецептом пирога з сезонною ягодою — вишнею
Обов’язково спробуйте приготувати його, поки є ягоди. Рецептом на форму 22 см поділились на порталі "Порадниця".
Інгредієнти:
- 4 середніх яйця
- 200 г цукру
- 140 г борошна
- дрібка солі
- 2 чайні ложки ванільного цукру
- цедра половини лимона
- 400 г вишень
- цукрова пудра
Спосіб приготування:
- Одразу вмикаємо духовку розігріватися до 170 градусів. З вишень видаляємо кісточки.
- Білки відділяємо від жовтків. Збиваємо білки разом із сіллю на пишну нестійку піну. Продовжуючи збивати на середній швидкості, поступово, дуже повільно всипаємо цукор і ванілін тоненькою цівкою. Збиваємо, поки маса не стане щільною піною.
- По одному підмішуємо жовтки, трохи збиваючи. У два прийоми підсипаємо борошно, додаємо терту цедру, недовго збиваємо на невисокій швидкості. Перекладаємо тісто в застелену пергаментом форму, розрівнюємо. Зверху — вишні, трохи втоплюючи в тісто.
- Випікаємо 45 хвилин. Час випікання залежить від особливостей духовки. Готовність перевіряємо шпажкою.
Перед подачею шарлотку слід присипати цукровою пудрою. Також ми розповідали, як приготувати смачні ліниві вареники.