Найпростіша сезонна випічка: кілька хвилин — і пиріг на столі

Читать на русском
Автор
33383
Приготуйте його, поки є вишня Новина оновлена 20 липня 2023, 14:01
Приготуйте його, поки є вишня. Фото shuba.life

Ідеальний варіант до чаю чи кави

Ми розповідали, що додати на дно форми шарлотки, щоб випічка була особливо пишною. Тепер ділимось простий рецептом пирога з сезонною ягодою — вишнею

Обов’язково спробуйте приготувати його, поки є ягоди. Рецептом на форму 22 см поділились на порталі "Порадниця".

Інгредієнти:

  • 4 середніх яйця
  • 200 г цукру
  • 140 г борошна
  • дрібка солі
  • 2 чайні ложки ванільного цукру
  • цедра половини лимона
  • 400 г вишень
  • цукрова пудра

Спосіб приготування:

  1. Одразу вмикаємо духовку розігріватися до 170 градусів. З вишень видаляємо кісточки.
  2. Білки відділяємо від жовтків. Збиваємо білки разом із сіллю на пишну нестійку піну. Продовжуючи збивати на середній швидкості, поступово, дуже повільно всипаємо цукор і ванілін тоненькою цівкою. Збиваємо, поки маса не стане щільною піною.
  3. По одному підмішуємо жовтки, трохи збиваючи. У два прийоми підсипаємо борошно, додаємо терту цедру, недовго збиваємо на невисокій швидкості. Перекладаємо тісто в застелену пергаментом форму, розрівнюємо. Зверху — вишні, трохи втоплюючи в тісто.
  4. Випікаємо 45 хвилин. Час випікання залежить від особливостей духовки. Готовність перевіряємо шпажкою.

Перед подачею шарлотку слід присипати цукровою пудрою. Також ми розповідали, як приготувати смачні ліниві вареники.