Бюджетний ледачий сніданок: іспанський картопляний омлет
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 11343
Чудовий варіант швидкого сніданку
Ми розповідали, як приготувати пишний класичний омлет з двох інгредієнтів. Але і він з часом може набриднути. На такий випадок ділимось простий рецептом іспанського картопляного омлету.
Ця страва складається з простих продуктів, але при цьому виходить неймовірно смачною. Рецептом на 2 порції поділились на порталі "Порадниця".
Інгредієнти:
- 3 середні картоплини
- 1 невелика цибулина
- 4 яйця
- 2 зубчики часнику
- олія
- сіль
Спосіб приготування:
- Нарізаємо картоплю тонкими скибочками. Цибулину — тонкими півкільцями. Часник кришимо.
- Сковорідку ставимо на вогонь трохи нижче середнього та розігріваємо олію. Важливо, щоб олія огорнула всі шматочки картоплі та цибулі, щоб вони добре розм’якшилися.
- Додаємо в сковорідку цибулю та часник. Готуємо, помішуючи, протягом хвилини. Викладаємо картоплю, додаємо трохи солі і готуємо близько 10 хвилин. до м’якості, акуратно перемішуючи картоплю і намагаючись її не поламати.
- Розбиваємо яйця у велику миску, солимо. Додаємо столову ложку води і збиваємо віночком. Коли картопля буде готова, перекладаємо її в миску й обережно перемішуємо з яєчною сумішшю. Викладаємо вміст миски у сковорідку та розрівнюємо.
- Готувати тортилью слід кілька хвилин на слабкому вогні під кришкою. Коли краї почнуть схоплюватися, лопаткою акуратно відокремлюємо їх від бортів сковороди, піднімаючи омлет.
- Потім обережно перевертаємо тортилью за допомогою тарілки. Смажимо ще 3—4 хв, потім даємо постояти в сковорідці ще 2 хв. Нарізаємо на порції й одразу подаємо.
Страва виходить ароматною і дуже смачною. Також ми розповідали, як готувати картопляний гратен.