Бюджетний ледачий сніданок: іспанський картопляний омлет

Читать на русском
Автор
11343
Ви не знали, як просто він готується Новина оновлена 20 липня 2023, 14:08
Ви не знали, як просто він готується

Чудовий варіант швидкого сніданку

Ми розповідали, як приготувати пишний класичний омлет з двох інгредієнтів. Але і він з часом може набриднути. На такий випадок ділимось простий рецептом іспанського картопляного омлету.

Ця страва складається з простих продуктів, але при цьому виходить неймовірно смачною. Рецептом на 2 порції поділились на порталі "Порадниця".

Інгредієнти:

  • 3 середні картоплини
  • 1 невелика цибулина
  • 4 яйця
  • 2 зубчики часнику
  • олія
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо картоплю тонкими скибочками. Цибулину — тонкими півкільцями. Часник кришимо.
  2. Сковорідку ставимо на вогонь трохи нижче середнього та розігріваємо олію. Важливо, щоб олія огорнула всі шматочки картоплі та цибулі, щоб вони добре розм’якшилися.
  3. Додаємо в сковорідку цибулю та часник. Готуємо, помішуючи, протягом хвилини. Викладаємо картоплю, додаємо трохи солі і готуємо близько 10 хвилин. до м’якості, акуратно перемішуючи картоплю і намагаючись її не поламати.
  4. Розбиваємо яйця у велику миску, солимо. Додаємо столову ложку води і збиваємо віночком. Коли картопля буде готова, перекладаємо її в миску й обережно перемішуємо з яєчною сумішшю. Викладаємо вміст миски у сковорідку та розрівнюємо.
  5. Готувати тортилью слід кілька хвилин на слабкому вогні під кришкою. Коли краї почнуть схоплюватися, лопаткою акуратно відокремлюємо їх від бортів сковороди, піднімаючи омлет.
  6. Потім обережно перевертаємо тортилью за допомогою тарілки. Смажимо ще 3—4 хв, потім даємо постояти в сковорідці ще 2 хв. Нарізаємо на порції й одразу подаємо.

Страва виходить ароматною і дуже смачною. Також ми розповідали, як готувати картопляний гратен.