Цей пиріг з'їдять разом із дечкою: пишний та ніжний ягідний бісквіт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5248
Можна готувати як зі свіжих, так і з заморожених ягід
Ми розповідали, як приготувати смачний ягідний торт без випічки. Але часто хочеться саме спеченого тіста. На цей випадок ділимось рецептом простого бісквітного пирога з вишнями.
На порталі SHUBA поділились рецептом саме пирога з вишнями. Але можна використовувати будь-які ягоди: полуницю, малину, чорницю, смородину, ожину, свіжу або заморожену.
Інгредієнти:
- Яйця курячі — 5 шт.
- Цукор — 120 г
- Цукор ванільний — 10 г
- Розпушувач — 10 г
- Борошно пшеничне — 160 г
- Крохмаль — 10 г
- Масло вершкове — 50 г
- Ягоди — 100 г
- Мед — 100 г
Спосіб приготування:
- Збиваємо вінчиком яйця з цукром у пишну піну. Нагріваємо масу на маленькому вогні, помішуючи, 5 хвилин. Потім даємо охолонути, продовжуючи збивати.
- У яєчну масу всипаємо просіяне борошно, кладемо розтоплене масло. Перемішуємо вінчиком до однорідної маси.
- Свіжі ягоди промиваємо, сушимо (якщо вони великі, нарізаємо шматочками) і пересипаємо крохмалем. Додаємо їх у тісто і знову перемішуємо. Заморожені ягоди треба розморозити й так само пересипати крохмалем, щоб не виділяли сік у тісто.
- Форму для випікання змащуємо олією та викладаємо у неї тісто. Випікаємо пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.
Готовий пиріг змащуємо рідким медом або посипаємо цукровою пудрою. Також ми розповідали, яка насправді різниця між білим та коричневим яйцем.