Цей пиріг з'їдять разом із дечкою: пишний та ніжний ягідний бісквіт

Читать на русском
Автор
5248
Чудовий універсальний пиріг до чаю чи кави Новина оновлена 21 липня 2023, 05:33
Чудовий універсальний пиріг до чаю чи кави. Фото shuba.life

Можна готувати як зі свіжих, так і з заморожених ягід

Ми розповідали, як приготувати смачний ягідний торт без випічки. Але часто хочеться саме спеченого тіста. На цей випадок ділимось рецептом простого бісквітного пирога з вишнями.

На порталі SHUBA поділились рецептом саме пирога з вишнями. Але можна використовувати будь-які ягоди: полуницю, малину, чорницю, смородину, ожину, свіжу або заморожену.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі — 5 шт.
  • Цукор — 120 г
  • Цукор ванільний — 10 г
  • Розпушувач — 10 г
  • Борошно пшеничне — 160 г
  • Крохмаль — 10 г
  • Масло вершкове — 50 г
  • Ягоди — 100 г
  • Мед — 100 г

Спосіб приготування:

  1. Збиваємо вінчиком яйця з цукром у пишну піну. Нагріваємо масу на маленькому вогні, помішуючи, 5 хвилин. Потім даємо охолонути, продовжуючи збивати.
  2. У яєчну масу всипаємо просіяне борошно, кладемо розтоплене масло. Перемішуємо вінчиком до однорідної маси.
  3. Свіжі ягоди промиваємо, сушимо (якщо вони великі, нарізаємо шматочками) і пересипаємо крохмалем. Додаємо їх у тісто і знову перемішуємо. Заморожені ягоди треба розморозити й так само пересипати крохмалем, щоб не виділяли сік у тісто.
  4. Форму для випікання змащуємо олією та викладаємо у неї тісто. Випікаємо пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.

Готовий пиріг змащуємо рідким медом або посипаємо цукровою пудрою. Також ми розповідали, яка насправді різниця між білим та коричневим яйцем.