За такий обід домашні будуть битись: унікальний рецепт голубців під сирною скоринкою
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Чудовий варіант страви, якої вистачить на кілька днів
Класичні голубці — смачні, ароматні та ситні. Їх люблять всі. Але іноді може наступити момент, коли навіть вони набриднуть. На такий випадок ділимось оригінальним рецептом.
Голубці з гречкою та під сирною шапочкою стануть альтернативним варіантом звичним. Рецептом поділились на порталі ProstoWay. Наведений пісний варант, але за бажанням можна додати м’яса — буде дуже смачно.
Інгредієнти:
- гречка — 1 скл.;
- печериці — 250 г;
- цибуля — 1 шт.;
- капуста — 1 шт.;
- олія;
- яйце — 1 шт.;
- кефір— 0,5 скл.;
- сода;
- борошно ;
- сир — 50 г;
- сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Гриби та цибулю миємо, чистимо, нарізаємо кубиком. Обсмажуємо все разом на олії. Стандартно готуємо капусту для голубців та ставимо варитися гречку.
- Готову гречку перемішуємо з засмажкою. Додаємо сіль, перець. Це буде начинка для голубців.
- Для кляру-соусу перемішуємо яйце, кефір, 0,5 ч. л. соди, трохи борошна. Маса повинна вийти, як густа сметана.
- Загортаємо гречану начинку в капустяне листя. Занурюємо кожен голубець в кляр. Викладаємо згортки в форму, змащену маслом. Посипаємо трохи улюбленими спеціями та тертим сиром.
- Найсмачніше такі голубці запікати в духовці. Готуємо їх близько 20 хвилин при 200 градусах.
Сак виходить незвичним і дуже насиченим. Також ми розповідали, як приготувати іспанський картопляний омлет.