За такий обід домашні будуть битись: унікальний рецепт голубців під сирною скоринкою

Читать на русском
Автор
Таких голубців ви ще не готували Новина оновлена 21 липня 2023, 05:28
Таких голубців ви ще не готували. Фото prostoway

Чудовий варіант страви, якої вистачить на кілька днів

Класичні голубці — смачні, ароматні та ситні. Їх люблять всі. Але іноді може наступити момент, коли навіть вони набриднуть. На такий випадок ділимось оригінальним рецептом.

Голубці з гречкою та під сирною шапочкою стануть альтернативним варіантом звичним. Рецептом поділились на порталі ProstoWay. Наведений пісний варант, але за бажанням можна додати м’яса — буде дуже смачно.

Інгредієнти:

  • гречка — 1 скл.;
  • печериці — 250 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • капуста — 1 шт.;
  • олія;
  • яйце — 1 шт.;
  • кефір— 0,5 скл.;
  • сода;
  • борошно ;
  • сир — 50 г;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  1. Гриби та цибулю миємо, чистимо, нарізаємо кубиком. Обсмажуємо все разом на олії. Стандартно готуємо капусту для голубців та ставимо варитися гречку.
  2. Готову гречку перемішуємо з засмажкою. Додаємо сіль, перець. Це буде начинка для голубців.
  3. Для кляру-соусу перемішуємо яйце, кефір, 0,5 ч. л. соди, трохи борошна. Маса повинна вийти, як густа сметана.
  4. Загортаємо гречану начинку в капустяне листя. Занурюємо кожен голубець в кляр. Викладаємо згортки в форму, змащену маслом. Посипаємо трохи улюбленими спеціями та тертим сиром.
  5. Найсмачніше такі голубці запікати в духовці. Готуємо їх близько 20 хвилин при 200 градусах.

Сак виходить незвичним і дуже насиченим. Також ми розповідали, як приготувати іспанський картопляний омлет.