Коли м’ясо потрібне швидко: рецепт моментального шашлику на мінералці

Читать на русском
Автор
665
Чудовий варіант маринаду Новина оновлена 20 липня 2023, 15:13
Чудовий варіант маринаду. Фото ТСН

Весь секрет соковитого шашлику — у мінералці

Ароматний, ніжний, соковитий шашлик — ідеальний варіант для вихідних, коли є можливість вибратись на природу і посмажити м’ясо. Але не завжди є достатньо часу на підготовку страви та тривале маринування.

На цей випадок разом із ProstoWay ділимось рецептом маринаду з мінеральною водою. Такий рецепт шашлику врятує в тій ситуації, коли потрібно терміново приготувати м’ясо, а часу на тривалу підготовку страви немає. Мінеральна вода — це максимально нейтральний компонент. Вона не змінить смак, але посприяє розм’якшенню м’язових волокон.

Інгредієнти:

  • 1 кг м’яса
  • 0,5 літра мінералки;
  • 4 ріпчасті цибулини;
  • сіль;
  • чорний мелений перець;
  • мелений коріандр.

Спосіб приготування:

  1. Для цього рецепту найкраще підійде свинячий ошийок. М’ясо нарізаємо порційними шматками. Додаємо перець та мелений коріандр, поки не солимо.
  2. Цибулю нарізаємо півкільцями. У глибокому посуді руками ретельно змішуємо м’ясо і цибулю, проминаючи.
  3. Заливаємо м’ясо мінеральною водою. Важливо взяти саме сильногазовану, адже бульбашки газу допоможуть пом’якшити м’ясо.

В такому маринаді шматочкам вистачить 4 годин, щоб стати м’якими. До речі, солити м’ясо найкраще перед тим, як нанизувати його на шампури. Також ми ділились рецептом смачного томатного соусу.