Для такого блюда не потрібні ні ложка, ні вилка: рецепт класичного турецького сніданку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 10118
Звичайний омлет уже у минулому!
Набрид класичний омлет на сніданок? У нас є для вас цікава пропозиція — приготувати той же омлет, але з турецькою родзинкою.
Менемен — це одна з найпопулярніших страв для сніданку в Туреччині. Божественному аромату надають їй велику кількість овочів, зелені та сумак – традиційна східна пряність із кислим, злегка терпким смаком. Спробуйте приготувати цю незвичайну страву з "Це Смак" і ви не пошкодуєте!
Як приготувати менемен – ситний сніданок по-турецьки
Інгредієнти на 2 порції
- яйце – 4 шт.;
- помідор – 3-4 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- перець чилі – 1 шт.;
- болгарський перець – 1 шт.;
- оливки — 5 шт.;
- орегано — 1 ч. л.;
- сумок — 1 ч. л.;
- бринза — 100 г;
- оливкова олія – 2 ст. л.;
- йогурт – 150 мл;
- часник — 1 зуб.;
- чорний перець мелений, сіль, петрушка – на свій смак.
Спосіб приготування:
- Цибулю дрібно наріжте, киньте на сковороду з розігрітою оливковою олією.
- Перець чилі розріжте вздовж, очистьте від насіння, додайте до сковороди до цибулі.
- Болгарський перець наріжте кубиками, відправте в сковороду і перемішайте.
- Помідори розріжте навпіл і натріть на тертці, додайте до овочів на сковороді та збільште вогонь, щоб швидше зникла волога.
- Додайте до сковороди яйця, зменште вогонь, посоліть, поперчіть, додайте орегано, сумак. Постійно помішуючи лопаткою, доведіть менемен до готовності. Маса має бути густою, з кремовою консистенцією. Посипте покришеною бринзою.
- Для соусу вам необхідно змішати йогурт із подрібненою петрушкою, дрібно нарізаними оливками та часником. Додайте лимонний сік, трохи солі та перцю, все перемішайте.
Менемен подають у сковороді. Замість ложок та виделок використовують скибочки хрумкого хліба : черпають ними і омлет, і соус.