Ситні коржики на сніданок, з якими ви забудете про омлети

Читать на русском
Автор
953
Коржики за цим рецептом виходять смачними та ніжними
Коржики за цим рецептом виходять смачними та ніжними. Фото Апостроф

Чудовий варіант поживного сніданку

Ми розповідали, як приготувати ситний омлет з сиром та зеленню на сніданок. Та, якщо хочеться почати день з чимось кардинально новим, зверніть увагу на цей рецепт коржиків з начинкою.

За начинку правитиме картопля, цибуля та зелень. Страва виходить ніжною та ситною. Їх навіть можна подавати замість хліба або як легкий перекус до чаю. Рецептом поділились на порталі "Вона".

Інгредієнти:

  • кефір – 500 мл
  • борошно – 700-750 г
  • сіль – ½ ч. л.
  • сода – 1 ч. л.
  • картопля – 700-800 г
  • цибуля – 2 шт
  • кріп – пучок
  • сіль — до смаку
  • вершкове масло – 80 г + для змащування

Спосіб приготування:

  1. Цибулю дрібно нарізаємо. Обсмажуємо її до золотистості на невеликій кількості олії. Картоплю відварюємо до готовності. Зливаємо з неї воду, солимо, додаємо вершкове масло. Розминаємо в пюре без грудочок.
  2. Вливаємо трохи молока і знову все перемішуємо. До пюре додаємо обсмажену цибулю і дрібно нарізану зелень, перемішуємо.
  3. Для тіста у кефір кімнатної температури кладемо сіль, соду і добре перемішуємо. Частинами додаємо просіяне борошно. Замішуємо м’яке та еластичне тісто — спочатку ложкою, а потім — руками.
  4. Готове тісто перекладаємо в пакет. На 30-40 хвилин залишаємо його в холодильнику.
  5. Скочуємо з тіста джгут. Ділимо його на порційні шматочки.
  6. Кожен шматочок розкочуємо в тонкий круглий пласт. У центр викладаємо начинку, розподіляємо. Краї спершу защипуємо в центрі, а потім перевертаємо коржик швом донизу.
  7. Заготовки злегка розминаємо руками, а потім розкочуємо качалкою. Повинен вийти тонкий пласт з начинкою.
  8. Сковороду добре розігріваємо. Обсмажуємо коржики на сухій сковороді до рум’яної скоринки з обох боків.

Вже готові коржики обов’язково змащуємо маслом. Від цього залежатимуть їх м’якість та смак. Також ми розповідали, як готувати смачну кримськотатарську локшину.