Просто змішайте насіння з фініками: рецепт десерту, який допоможе впоратися зі спекою

Читать на русском
Автор
Ви не встоїте перед спокусою з’їсти більше!
Ви не встоїте перед спокусою з’їсти більше!. Фото shuba.life

Ви не повірите, але приготувати таку страву зовсім нескладно!

У спекотні дні особливо хочеться освіжитися. Якщо ви вже рятувалися від спеки кавуновим пивом, то настав час насолодитися ягідним тортом-морозивом.

Десерт за рецептом Shuba вийде не лише смачним, а ще й корисним! Не бачимо причин відкладати приготування такого десерту на потім.

Як приготувати ягідний торт-морозиво.

Інгредієнти на 8 порцій

Для основи:

  • кокос сушений — 80 г;
  • фінік — 16 шт.;
  • насіння соняшнику — 50 г;
  • масло вершкове — 60 г.

Для начинки:

  • полуниця – 500 г;
  • мед — 3 ст. л.;
  • вершки – 60 мл;
  • яєчний білок — 2 шт.

Спосіб приготування:

  1. Фініки без кісточок замочіть на 5 хвилин в окропі. Розтопіть вершкове масло.
  2. Змастіть маслом і застелите папером для випікання дно та стінки роз’ємної форми діаметром 20-21 см.
  3. Для основи збийте всі інгредієнти за допомогою кухонного комбайна, поки вони не перетворяться на липке тісто.
  4. Суміш викладіть у форму, притисніть на дно тильною стороною ложки та поставте в морозилку.
  5. Для начинки помістіть заморожені ягоди в кухонний комбайн і подрібніть до крихти. Додайте мед та вершки. Продовжуйте збивати, доки суміш не стане консистенції шербету або морозива.
  6. До суміші додайте яєчні білки. Збивайте 1-2 хвилини, доки суміш не стане схожою на морозиво блідо-рожевого кольору.
  7. Викладіть начинку на основу та розрівняйте, покладіть у морозилку не менше ніж на 6 годин до застигання.
  8. Готову страву дістаньте з морозилки та залиште за кімнатної температури на 10 хвилин.

Наріжте торт-морозиво шматочками, прикрасьте ягодами та подавайте з освіжаючим напоєм. Смачного.