Випічка буде пишною і наступного дня: диво-тісто для пиріжків за 20 хвилин

Читать на русском
Автор
18106
Рецепт — економія часу та нервів Новина оновлена 28 липня 2023, 06:30
Рецепт — економія часу та нервів. Фото shuba.life

Ви більше не готуватимете по-іншому

Дріжджове тісто – це універсальне тісто. З нього можна готувати чудові печені або смажені пиріжки, солодкі пироги, смачні десерти або улюблені чебуреки.

Сьогодні разом із Food Oboz готуватимемо саме таке тісто. Воно неймовірне просто за складом, до того ж замішувати його потрібно лише 10-15 хвилин. Решту часу тісто буде просто підходити. Плануєте готувати біляші, піцу чи пончики? Тоді йдемо на кухню!

Як приготувати універсальне дріжджове тісто

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно — 480 р.;
  • вода — 250 мл;
  • сіль — 1, 5 ч. л;
  • цукор — 2 ч. л;
  • дріжджі — 12 р.;
  • рослинна олія — 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Борошно просіюємо у глибоку велику тарілку. Робимо у ній заглиблення, вливаємо теплу воду. Трохи додаємо до води борошна.
  2. Додаємо сухі дріжджі, сіль, цукор і залишаємо масу на 10-15 хвилин. Вона має збільшитися і вкритися пухирцями.
  3. Додаємо олію, замішуємо тісто спочатку ложкою і в тарілці, а потім на робочій поверхні.
  4. Коли вийде однорідне тісто, накриваємо плівкою та залишаємо на годину. За цей час тісто потрібно обминати щонайменше двічі — воно має збільшитися в обсязі та стати еластичним.

Після цього з тіста можна готувати пиріжки. А щоб улюблена випічка довго не черствіла, просто до тіста необхідно додати один інгредієнт.