Лічені хвилини — і можна смажити: універсальне сирне тісто для пиріжків

Читать на русском
Автор
835
Такими пиріжечками дуже легко наїстись
Такими пиріжечками дуже легко наїстись. Фото shuba.life

Тісто виходить смачне і ситне

Смажені пиріжечки — це проста та ситна страва. Існує безліч варіантів приготування тіста для смаження. Розповідаємо, як приготувати сирну його варіацію.

Тісто, рецептом якого поділились на порталі SHUBA, замішується просто і готове відразу. Так можна приготувати пиріжки з будь-якою начинкою. Єдина поправка — для солоних пиріжків слід зменшити кількість цукру. Щоб пиріжки залишились м’якими, важливо забити тісто борошном.

Інгредієнти:

  • Сир кисломолочний — 300 г
  • Розпушувач — 1/2 ч. л.
  • Сіль — 1/2 ч. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Яйця курячі — 2 шт.
  • Олія — 3 ст. л.
  • Вода — 50 мл
  • Борошно пшеничне — 320 г

Для начинки:

  • Абрикоси — 500 г
  • Цукор — до смаку

Спосіб приготування:

  1. Сир протираємо через сито або збиваємо блендером. Розтираємо однорідний продукт з розпушувачем, сіллю, цукром, яйцями та олією.
  2. Вливаємо воду. Поетапно додаємо просіяне борошно і замішуємо м’яке та еластичне тісто. Накриваємо тісто поліетиленовою плівкою і переходимо до начинки.
  3. Чисті та сухі абрикоси розділяємо на половинки і виймаємо кісточки. Розкочуємо тісто, видавлюємо кружечки.
  4. На кожен кружечок кладемо абрикос, посипаємо до смаку цукром. Заліплюємо пиріжок.
  5. Смажимо пиріжки на середньому вогні з обох боків до готовності. Викладаємо паперовий рушник, щоб всотався зайвий жир.

Пиріжки виходять дуже смачними та ситними. Також ми розповідали, як приготувати смачне печиво на сметані.