Ідеально до сніданку: рецепт лінивих вареників з маком

Читать на русском
Автор
Ліниві вареники з маком та сиром
Ліниві вареники з маком та сиром. Фото shuba.life

Приготувати такі вареники не складе особливих труднощів

В українській кухні існує чимало страв і з сиром, і з маком: це і солодкі старовинні мандрики, і улюблені бабусині булочки. А що, якщо спробувати поєднати ці два продукти і приготувати смачну страву з сиром і з маком?

Тоді вийдуть неймовірні ліниві вареники. Приготувати таку страву за рецептом Shuba не складе особливих труднощів, а їсти їх із задоволенням буде вся родина. Спробуйте і такі вареники стануть вашим улюбленим сніданком!

Як приготувати ліниві вареники з маком та сиром

Інгредієнти на 4 порції:

  • сир кисломолочний — 200 г;
  • сіль — 2 г;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • борошно пшеничне — 2 ст. л.;
  • жовтки курячі — 1 шт.;
  • мак — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. До стану однорідної маси перетріть через сито або перебийте в блендері сир. Додайте цукор, сіль, жовток та перемішайте.
  2. У суміш додайте борошно та мак, перемішайте до однорідності.
  3. З тіста, що вийшло, сформуйте руками невеликі кульки. Покладіть їх у киплячу підсолену воду.
  4. Коди ліниві вареники спливуть, проваріть їх 3 хвилини та дістаньте шумівкою.

Готові ліниві вареники подавайте зі сметаною або улюбленим варенням. Смачного!