Не купуйте дорогий вершковий сир: він готується за 15 хвилин з двох продуктів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 43144
Виходить ще смачніше, ніж у магазині
Вершковий сир завжди знадобиться вдома. Його можна додавати в намазки для бутербродів, а також використовувати для кремів та десертів. І його легко приготувати вдома.
Знадобиться всього два інгредієнти, які потрібні для приготування. Ще й готується дуже просто — у сумі ви витратите не більше 15 хвилин. Рецептом поділились на порталі "1 хвилина".
Інгредієнти:
- 400 г сметани;
- 400 г кефіру.
Спосіб приготування:
- Кефір та сметану заморожуємо. Зручніше, якщо вони будуть у пакетах. Відправляємо їх з вечора в морозилку.
- Дістаємо молочні "камені" й знімаємо з них упаковку. У велику миску ставимо друшляк, вистелений марлею, складеною її у кілька шарів.
- В марлю викладаємо заморожені кефір зі сметаною. Загортаємо марлю вузликом і залиште до вечора.
- Коли грудочки розморозяться, а сироватка стече в миску, в марлі залишиться майже готовий сир. Накриваємо масу тарілкою і придавлюємо чимось важким.
- Коли стече вся сироватка, перекладаємо сир у харчовий контейнер і перемішуємо. Повинно вийти близько 350 г готового продукту.
Якщо плануєте готувати з нього десерти, такі як ягідний літній чизкейк, краще дати йому настоятися хоча б 4 години. Після цього він буде краще збиватися.