Ви не знали, що буряк може бути такий смачний: рецепт консервації, яку будете їсти банками
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 12787
![Чудова та смачна заготівля](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/4/f8/45cd393e-3abe63e4b37459b8f101bf75c70c5f84.jpg?v=5317_1)
Ця аджика претендує на повноцінну закуску
Звичайна гостра аджика — це дуже смачно. Але вона найчастіше використовується тільки як приправа. Ділимось рецептом бурякової консервації — вона цілком претендує на повноцінну закуску.
Виходить дуже смачно. Окрім буряка, знадобляться ще спеції, помідори, часничок і болгарський перець. Рецептом поділились на порталі "Господинька".
Інгредієнти:
- 1 кг буряка
- 1,5 кг помідорів
- 1 кг червоного болгарського перцю
- 3-5 шт гострого гіркого перцю
- 2 головки часнику
- 100 г цукру
- 2 столові ложки солі
- 100 мл 9% оцту
- 100 мл соняшникової олії
Спосіб приготування:
- Буряк і червоний перець нарізаємо скибочками, які зручно увійдуть у м’ясорубку. Все перемелюємо в глибокий сотейник або сковороду з високими бортами.
- Останнім пропускаємо часник. Теж додаємо.
- Відправляємо сотейник на плиту, додаємо цукор і сіль. Перемішуємо, доводимо до кипіння під кришкою.
- Коли суміш закипить, варимо її ще 45 хвилин. Потім додаємо оцет і соняшникову олію, готуємо ще 15 хвилин. Аджику розкладаємо в стерилізовані банки і закатуємо.
Такої закуски варто готувати одразу подвійну порцію. Ще один незвичний рецепт — консервований кабачковий салат із сардиною.