Жменька овочів — і вечеря на столі: фантастичний рецепт пісної запіканки

Читать на русском
Автор
880
Чудовий варіант пісної, але ситної страви
Чудовий варіант пісної, але ситної страви. Фото shuba.life

Рідні будуть просити добавки

Ми розповідали, як приготувати смачну запіканку з фаршем. Але наближається піст, а це означає, що пора вносити правки у щоденний раціон.

Ділимось рецептом апетитної запіканки, що ніжна всередині та хрустка зовні. Запечена цвітна капуста з грибами, хоч і легка, але достатньо ситна. Вона ідеально підійде, якщо ви намагаєтесь полегшити своє меню або дотримуєтесь посту. Рецептом поділились на порталі presspoint.in.ua.

Інгредієнти:

  • Одна цвітна капустина ( 500-600 грамів);
  • Яйця 1 шт;
  • Гриби 200 грамів;
  • Рослинна олія 3-4 ст. л.;
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.;
  • Морква 1 шт.;
  • Сметана 150-200 грамів;
  • Сир твердий 3 ст. л.;
  • Сіль до смаку;
  • Свіжа зелень.

Спосіб приготування:

  1. Суцвіття цвітної капусти в підсоленому окропі варимо протягом 12 хвилин. Відкидаємо капусту на друшляк, а, коли стече вода — викладаємо в глибоку форму для запікання.
  2. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву натираємо. Обсмажуємо овочі на невеликому вогні до м’якості.
  3. Гриби нарізаємо пластинками й додаємо до овочів. Коли вони отримають скоринку, солимо й обсмажуємо суміш ще кілька хвилин, періодично помішуючи. Викладаємо масу на цвітну капусту.
  4. Посипаємо все твердим сиром. Для заливки змішуємо яйце, сметану і дрібку солі. Збиваємо. Виливаємо цю суміш на шар сиру.
  5. Цвітну капусту з грибами ставимо у заздалегідь розігріту духовку. Запікаємо її приблизно 15 хвилин за температури 180 °С.

При бажанні готову страву посипаємо свіжою зеленню. Це може бути і оригінальний гарнір — скажімо, до смаженої риби.