Суперзаготівля на зиму: смачний горошок в банках

Читать на русском
Автор
Закриваємо зелений горошок на зиму
Закриваємо зелений горошок на зиму. Фото shuba.life

Це капризний овоч для заготівлі, але він того вартий

Ми розповідали, як смачно закрити на зиму огірки. Тепер ділимось рецептом незвичної заготівлі — консервованого горошку.

Горошок рідко закривають, бо він доволі примхливий. Але, якщо є перевірений рецепт — немає нічого неможливого. Саме таким поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • молодий зелений горошок
  • 1 літр води
  • 1 ст. л. солі
  • 1 ст. л. цукру
  • лимонна кислота на кінчику чайної ложки

Спосіб приготування:

  1. Очищений горошок ретельно промиваємо у холодній воді, просушуємо. Відварюємо його у киплячій воді хвилин 10-20.
  2. В процесі знімаємо піну, помішуємо. Готовий горошок відкидаємо на друшляк.
  3. Поки горошок вариться, готуємо розсіл для консервування. Всі компоненти змішуємо і кип’ятимо. Закладаємо горошок в банки та заливаємо розсолом.
  4. Прикриваємо банки кришками. Півлітрові банки стерилізуємо 30 хвилин у каструлі.
  5. Після цього кожну банку по черзі виймаємо, вливаємо у кожну по 1 десертній ложці 9% оцту. Герметично закриваємо.

Смак такого горошку виходить дуже гармонійним. Виходить просто та смачно. Також ми розповідали, як огірки на зиму не варто заготовляти.