Мінімум інгредієнтів – максимум смаку: простий рецепт найсмачнішого яблучного пирога

Читать на русском
Автор
1436
Король святкового столу – яблучний пиріг
Король святкового столу – яблучний пиріг. Фото shkola-zhyttia.com.ua

Приголомшлива випічка за пару помахів руки

У суботу, 19 серпня, в Україні святкуватимуть Яблучний Спас, також відомий як Свято перших плодів. Традиційно у цей день ласують яблуками та печуть із них смаколики.

"Школа життя" пропонує без зайвого клопоту та витрат приготувати простий яблучний пиріг. Всі інгредієнти для такої випічки є на кухні, тому йдемо готувати!

Як приготувати яблучний пиріг

Інгредієнти для форми діаметром 22 см

Для яблучного шару:

  • 20 г вершкового масла;
  • 50 г цукру;
  • 2-3 яблука;
  • 1/3 ч. л. кориці.

Для тіста:

  • 4 яйця;
  • дрібка солі;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 160 г цукру;
  • 130 г борошна + 1 ч. л. розпушувача.

Спосіб приготування:

  1. Яблука помийте, наріжте шматочками.
  2. Вершкове масло розтопіть в сковороді. Додайте цукор і нагрійте на середньому вогні, перемішуючи, до повного його розчинення.
  3. У сковороду додайте яблука та акуратно перемішуючи, доведіть їх до легкої м’якості. Це займе у вас приблизно 7-8 хвилин. Додайте корицю, перемішайте та зніміть з вогню.
  4. Для тіста з’єднайте яйця, щіпку солі, ванільний цукор. Збийте міксером до маси. Додайте цукор і продовжуйте збивати до однорідної маси.
  5. В масу просійте борошно з розпушувачем та замісіть тісто лопаткою. Воно має вийти середньої густоти.
  6. Форму застелите папером для випічки та розкладіть яблука, зверху вилийте тісто. Випікайте за 180 градусів 45-50 хвилин.

Приготуйте до Яблучного Спас також простий і ніжний яблучний пиріг за рецептом "Телеграфа". Хорошого свята та смачного!