Вам навіть соковитискач не знадобиться: простий рецепт домашнього томатного соку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 97035
Відмінно освіжає та живить організм
Приготувати домашній сік на зиму — це одне з тих рішень, про яке ви точно не шкодуватимете. Він вийде смачніше за будь-який магазинний, а приготування займе зовсім небагато часу. До того ж ви будете точно впевнені як продукт.
Рецепт "Мета" досить простий: вам просто необхідно проварити помідори, пропустити через м’ясорубку, збити їх і додати сіль і цукор. Як бачите – жодних складних інгредієнтів чи довгих дій. Ідемо готувати?
Як приготувати домашній томатний сік
Інгредієнти:
- зрілі помідори – 10 кг;
- цукор — 180 г;
- сіль — 75 г.
Спосіб приготування:
- Помідори помийте в холодній воді, видаліть плодоніжки, дайте просохнути, а потім пропустіть у глибоку каструлю через м’ясорубку.
- Масу, що вийшла, варіть на середньому вогні 20-30 хвилин, регулярно помішуючи. Коли м’якуш піде на дно, а рідина стане прозорою, знімайте з плити.
- Занурювальним блендером збийте вміст каструлі, пропустіть масу через сито з дрібними отворами — так ви видалите зайве.
- У томатному пюре розчиніть цукор та сіль, доведіть до кипіння і варіть ще 5 хвилин.
- Розлийте по банках, герметично закрийте і відправте на зберігання холодильник або прохолодну комору.
З помідорів, що залишилися, приготуйте аджику за рецептом "Телеграфа". Смачного!