Один засіб посилить хруст: секретний спосіб приготування малосольних огірків

Читать на русском
Автор
5093
Хрумкі малосольні огірки на мінералці
Хрумкі малосольні огірки на мінералці. Фото shuba.life

Вдома здивуються рецепту, але після першого огірка подякують

Малосольні огірки — неймовірно смачне і просте у приготуванні частування. Безумовно, у кожного кулінара є свої рецепти та секрети приготування такої закуски.

А ви знали, що приготувати огірки малосольні можна в мінеральній воді? Такий спосіб підійде тим, кому не можна вживати страви з оцтом. Приготовлені за рецептом Shuba запашні, хрусткі та пряні малосольні огірки ідеально підійдуть як низькокалорійна закуска.

Як приготувати огірки на мінеральній воді?

Інгредієнти на 4 порції:

  • огірок — 2 кг;
  • часник, зубчики — 8 шт.;
  • перець чорний, горошок – 8 г;
  • кріп, пучок — 1 шт.;
  • вода мінеральна газована — 2 л;
  • сіль — 60 г.

Спосіб приготування:

  1. Невеликі огірки та кріп добре вимийте. Часник очистьте та наріжте пластинками.
  2. Простерилізуйте банки, покладіть на дно половину кропу і половину часнику, далі щільним шаром викладіть до половини банки огірки. Потім покладіть кріп і часник, що залишився. Решту банки заповніть огірками до самого верху.
  3. Мінеральну воду змішайте із сіллю до повного її розчинення. Отриманою сумішшю залийте огірки у банках.
  4. Банки накрийте кришками та поставте у прохолодне місце на 24 години.

Приготуйте до малосольних огірків молоду картоплю за рецептом "Телеграфа". Смачного!